Hruškov smuti s svežo limonsko travo

879

Čas priprave: 15 minut

Limonska trava je čudovita začimbnica, ki uspeva tudi pri nas. Njen okus popestri številne jedi in napitke. Preizkusite jo v preprostem sadnem smutiju in uživajte v njeni bogati aromi.

O njenih izjemnih zdravilnih močeh, ki jih preučujejo znanstveniki po vsem svetu, smo veliko zapisali v zelenem ščepcu (Ščepec védenja). Tudi povsem zdravi poleti lahko uživamo v njenih hladilnih sposobnostih, razstrupljanju in ohranjanju zdrave teže. Znanstveno potrjeno je med ostalim tudi njeno protimikrobno (proti bakterijam, glivicam, zajedavcem), protirakavo in protibolečinsko delovanje.

Recept je ustvarila Sabina Topolovec.

Sestavine za 1 napitek:

1 večjo hruško
150 ml kokosovega mleka
1 steblo sveže limonske trave (spodnji del)
1 cm3 svežega ingverja
noževa konica vanilje

Priprava:

Limonsko travo očistimo. Za smuti uporabimo samo njen spodnji, bel del. Oluščimo vrhnje liste, da pridemo do mehkejše sredice. To sesekljamo in skupaj z ostalimi sestavinami zmeljemo v svileno gladek napitek.

Takoj zaužijemo in uživamo v vsakem požirku.

Prejšnji članekZakaj moškim bolj prija pivo, ženskam pa sladica?
Naslednji članekJe res vse v genih?
Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj