Zakaj moškim bolj prija pivo, ženskam pa sladica?

Group of people enjoying and toasting a beer in brewery pub - Friendship concept with young people having fun together

Pravijo, da o okusih ne gre razpravljati. Vseeno pa okusi veliko povedo o tem, kaj se dogaja v našem telesu.

Tako tudi potreba po sladkem, kislem, pekočem … pove, kateri organi trpijo zaradi zastoja energije, zaradi česar nas pritegujejo okusi, ki jih stimulirajo. Tistim, ki vam je tak pogled na okuse nov, priporočamo v branje knjigo Ščepec védenja, v kateri je povezava med okusi in organi zelo natančno razložena.

In kako so povezani moški in pivo?

»Pivce za živce«

Verjetno ste že velikokrat slišali, da nekateri pijejo pivo, ker jih pomirja. Kaj vsebuje pivo, da pri moških pomiri živčnost? Odgovor se skriva v grenkem okusu, saj spodbuja jetra, ki jih napetost kaj rada zablokira, ter v vitaminih skupine B, ki so nujni za obnovo jeter in živčevja.

Seveda ni vsako pivo dober vir koristnih vitaminov. Največ vitaminov skupine B vsebujejo žitna piva, ki so varjena v steklenici, lahko pa jih uživate tudi v točeni obliki.

Stran od aluminijaste pločevinke

V enaki meri, kot je pivo blagodejno za živce, pa so aluminijaste pločevinke zanje breme. Kisline v pivu in tudi naša slina, ki je v stiku pločevinko, topijo aluminijeve ione, zaradi česar se nalagajo v živčevju in pospešujejo njegovo propadanje. Več aluminija pa pomeni tudi hitrejši razvoj demence.

Če ste brali knjigo Kako ohraniti možgane, ste se spoznali s številnimi dokazi o neposredni povezavi med aluminijem in Alzheimerjevo boleznijo. V možganih ljudi s težkimi oblikami demence so našli od 10- do 50-krat več aluminija kot pri enako starih osebah, ki ne trpijo za demenco. Navada, da posegamo po pločevinkah, lahko postane naša »usoda«, zato raje izberite pivo v steklenicah.

Prejšnji članekMoja izbira je …
Naslednji članekHruškov smuti s svežo limonsko travo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj