O informacijskem središču Zazdravje.net!

Ne, nismo se preimenovali, temveč zrasli! Naša povezovanja z društvi, organizacijami in posamezniki z različnih področij so obrodila toliko sadov, da vam jih ne moremo več ponujati na »majhnem krožniku«. Zato smo projekt Skupaj za zdravje človeka in narave razširili v informacijsko središče Zazdravje.net.

Želeli smo vam omogočiti, da bi lahko na enem mestu dobili še več informacij o preverjenih naravnih rešitvah ter številnih iniciativah, projektih, organizacijah in posameznikih, ki si za njih prizadevajo. To izraža tudi naš novi znak, ki simbolizira povezovanje in skupnost.

Od leta 2005 na osnovi raziskovanja, primerjanja in povezovanja ozaveščamo ter seznanjamo slovenski in širši prostor z nujnostjo spremembe odnosa do sebe, sočloveka in narave.

Šest področij delovanja projekta

  • odnos do sebe,
  • odnos do zdravja,
  • odnos do hrane,
  • odnos do sočloveka,
  • odnos do narave in naravnih danosti,
  • odnos do življenjskih vzorcev.

Skupni imenovalec našega delovanja je ozaveščanje o odnosu do sebe. Stvarstvo in stvarno življenje nas iz trenutka v trenutek učita, da je kakovost življenja slehernega med nami odvisna od odnosa do sebe. Ta odnos namreč oblikuje naš odnos do vsega, kar nas obdaja.

Dandanes smo priča scenarijem, prepričevanju in dogodkom, ki posameznika vztrajno ločujejo od samega sebe. Tovrstno obliko nasilja srečamo na vsakem koraku, vse od rojstva pa do smrti. Posameznik pod takim vztrajnim pritiskom izgubi stik s sabo, prizadeva si ugajati, ne izraža se več, sčasoma začne verjeti vsem in vsakomur – samo sebi ne. Če se posameznik ne zaveda, v kakšnem stanju je, tudi ne čuti potrebe po spremembi. Če pa doseže stopnjo zavedanja, ki mu omogoči spoznati, v kakšnem položaju se je znašel, začuti potrebo po spremembi. Po spremembi samega sebe in hkrati svojega zdravstvenega stanja.

Srčiko našega projekta oblikujejo trije gradniki: vzrok, proces in posledica. To je rdeča nit vseh dejavnosti projekta: predavanj, delavnic, seminarjev, napisanih in izdanih knjig, novic in spletne vsebine.

Pri temah, ki se jih lotevamo, izhajamo iz zaupanja v potenciale slehernega med nami, v svoje zavedanje in védenje, kajti za to, da bi v vsakem trenutku dobili odgovore, ki jih potrebujemo, ne potrebujemo znanstvenih naslovov, vlog in zunanjih simbolov moči.

Pet kanalov komunikacije

1. Spletne informacije in e-novice

Spletni portal Zazdravje.net je prava zakladnica informacij in odgovorov na vaša vprašanja. Razdeljen je na več vsebinskih področij.

2. Tiskane novice

Glasilo projekta, mesečne novice Skupaj za zdravje človeka in narave, izhajajo že od leta 2005, njihova naklada pa presega 40 tisoč izvodov.
V tiskani obliki so dostopne na več kot 370 info točkah po vsej Sloveniji.
Arhiv tem, ki smo jih obravnavali od leta 2008 naprej, je na voljo tudi v PDF-obliki.
Tiskane novice so brezplačne, za dostavo na dom ali na izbrano informacijsko točko pa je treba prispevati le stroške poštnine.

3. Predavanja

Za vse, ki želijo izvedeti še več, prirejamo predavanja po vsej Sloveniji. Napovednik predavanj najdete v koledarju dogodkov v tiskanih novicah ali v koledarju, objavljenem na teh straneh.

Za katalog predavanj in predavateljev ter pogoje izvedbe nam pišite na e-naslov [email protected].

4. Seminarji

Za vse, ki želijo to, o čemer pišemo in predavamo, preizkusiti v živo, prirejamo enodnevne in večdnevne seminarje, ki potekajo na različnih lokacijah.
Za strokovne kadre (zaposleni v vrtcih in šolah, socialni delavci, medicinsko osebje, zaposleni v državni upravi, podjetjih …) prirejamo posebna tematska izobraževanja, delavnice in diskusijska srečanja.
Katalog delavnic, predavanj in seminarjev je na voljo v stranski vrstici na posameznih področjih strani.

5. Knjige

Kot rezultat dolgoletnega raziskovanja raznovrstnih tem je nastalo že več kot 15 priročnikov, ki jih lahko prelistate na naslovu www.shop.zazdravje.net.
Vsi naši priročniki so nastali kot odgovor na konkretna vprašanja naših bralcev, v njih pa opisujemo preverjene naravne rešitve za raznovrstne probleme.

Skrivnost je v odnosu!

Delamo za dobro vseh nas!

Podprite nas z majhno donacijo. Tako nam z enim klikom omogočite razvoj, raziskave in vzdrževanje kakovostnih vsebin tudi v prihodnje.

Pomagajte nam zgraditi mrežo info točk!

Če je na naštetih info točkah zmanjkalo novic, prosimo pokličite na tel.: 041 770 120 in za informacijo se vam bomo oddolžili tako, da vam bomo novice za tekoči mesec brezplačno poslali na dom.

Poiščite v svojem okolju nove info točke (knjižnice, zdravilišča, ordinacije, zeliščne trgovine, izobraževalne ustanove, welness centre, poslovne centre …).

7,907OboževalciVšečkaj
19SledilciSledite
9,854SledilciSledite