Široki rezanci s pestom iz kapucink

Čas priprave: 20 min

Pripravili bomo izjemno zdravo jed, za katero bomo sami pripravili pesto iz pisanih cvetov in zelenih listov kapucink. Kapucinke vsebujejo precej vitamina C in eteričnega olja z žveplom. Med drugim višajo odpornost organizma, ker so naravni antibiotik in pomagajo pri prebavi.

Recept, besedilo in fotografija: Tjaša Teržan.

Sestavine (za približno 2 osebi):

  • 2 do 3 polne pesti pisanih cvetov in zelenih listov kapucink
  • hladno stiskano olivno olje
  • himalajska sol
  • široki rezanci
  • trdi sir

Priprava pesta:

Pesto je dobro pripraviti dan prej ali pa zjutraj pred kosilom, da se okusi združijo z olivnim oljem in so malo bolj »uležani«. Ni pa nujno, če vam je všeč svež okus pesta. V navadni kuhinjski mikser vsujemo pest natrganih cvetov in listov kapucink, zalijemo s hladno stiskanim olivnim oljem in posolimo. Počasi dodajamo še preostale kapucinke. Pesto naj bo fino zmlet in ne pregost. Ko ga prelijemo v čisto posodico, ga dodatno prelijemo z malo olivnega olja, da naredimo milimetrsko plast.

Priprava jedi:

Po navodilih z embalaže pripravimo široke rezance. Odcejene jih damo nazaj v posodo, dodamo dobro merico pesta iz kapucink in premešamo. Po potrebi še malo posolimo in/ali dodamo malo olivnega olja. Ko premešane rezance porazdelimo na krožnike, dodamo nariban trdi sir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj