Vse več ljudi bi delalo od doma, tudi v Sloveniji

211

28. maj 2020 – Kakor smo se težko navadili na prisilno delo od doma, tako se nekateri z enako težavo vračajo v pisarno. Po svetu je vse več pobud, da bi fleksibilno delo postalo nova realnost. Delo v pisarni pa bi, zaradi krize, lahko postalo statusni simbol podjetja.

Seveda je bil, sploh za tiste, ki imajo otroke, delo od doma svojevrsten izziv, ki se do zdaj v takšni obliki ni pojavil še nikoli: če so bili v polpretekli zgodovini otroci že doma, so delali na polju ali okoli hiše, starši pa niso imeli (še) službe, na katero bi se vozili (po verjetnosti) v kakšen odročen kraj. Prilagoditve dela od doma so z danes na jutri od številnih zahtevale hitre prilagoditve, ki so jih vrgle iz območja udobja. Tukaj so bile še tehnične težave in migrene zaradi “kaj si rekel” in “nekaj prekinja” sestankov prek aplikacij Zoom, Skype ali Teams.

A vse to smo izpeljali. Zdaj pa se je celo izkazalo, da ima tovrstno delo kar nekaj prednosti. Številni so uvideli, da so doma hitrejši, da naredijo več kot na delovnem mestu (in to kljub motnjam v neposredni okolici) in da jim, izključujoč vožnjo na delo in prometne konice, ostane več časa za družino oziroma druge dejavnosti.

Preberite celoten članek na portalu rtvslo.si.

Prejšnji članekUstavimo prodajo narave in naše prihodnosti
Naslednji članekZapostavljen neprecenljiv dar narave
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj