4,7 milijona evrov za podporo starejšim zaposlenim

995

Ne zamudite ASI razpisa: 4,7 milijona evrov za podporo starejšim zaposlenim!

V petek, 16. 4. 2021, je bil objavljen zadnji razpis v okviru projekta Celovita podpora za aktivno staranje delovne sile – projekt ASI.

Za podjetja in po novem tudi zadruge bo na voljo 4,7 milijona evrov, ki jih bo možno porabiti za sofinanciranje:

· usposabljanj in izobraževanj starejših na področju osebnega in kariernega razvoja ter

· izdelavo strategije za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih.

Zakaj ne bi pridobili sredstev, saj je s pridobljenimi sredstvi možno narediti veliko za boljše zdravje, uspešnost in motivacijo starejših zaposlenih. Na voljo je do 1.800 evrov na zaposlenega.

Ne zamudite kratkega roka za oddajo, ki je od 19. do 23. 4. 2021!

Kako do sredstev in kakovostnih usposabljanj?

Izpolnitev vloge za razpis naj bi bila relativno enostavna. A razpisna dokumentacija za projekt ASI ter navodila za poročanje bodo verjetno ponovno obsežna. Več informacij glede razpisa ter vlogo za prijavo najdete TUKAJ.

Starejšim prilagojena usposabljanja kot tudi strategijo za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih upravičenci lahko poiščejo tudi v konzorciju VITAL&CO, ki je bil oblikovan leta 2019 prav s tem namenom. Katalog si lahko ogledate TUKAJ.

Konzorcij sestavljajo strokovnjaki iz različnih področjih, kot so skrb za duševno zdravje zaposlenih (dr. Lilijana Šprah in ekipa Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti), zdravja, prehrane in naravnih rešitev (Sanja Lončar in ekipa projekta Skupaj za zdravje človeka in narave), komunikacije in poslovnih veščin (dr. Klemen Podjed iz Inštituta za produktivnost d.o.o.), prodaje in marketinga (Tanja Verhovnik iz Verus, d.o.o.) ter telesnega zdravja (Barbara Tavčar in ekipa PBS Športnega centra odličnosti).

Oddaja naj bi bila možna le preko e-vloge. Preverite, ali imate veljavno kvalificirano digitalno potrdilo!

Če vas zanima več informacij o usposabljanjih konzorcija VITAL&CO, nas čim prej kontaktirajte na: klemen@produktivnost.si oz. 040 662 003 (Klemen Podjed).


Več o problematiki starejših zaposlenih ter stanju na tem področju v Sloveniji in Evropi lahko preberete v prispevku Zgarani, zastareli in nesposobni za delo?.

Prejšnji članekBurek s koprivami
Naslednji članekZgarani, zastareli in nesposobni za delo?
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj