S Šolo zdravja telovadimo preko spleta

1296

Tudi v letu 2024 Društvo Šola zdravja vabi, da se jim pridružite pri vadbi preko Zooma, če ne morete priti v živo. Vadba bo potekala poteka od 3. 1. do 29. 2. 2024 vsak delovni dan, z začetkom ob 8. uri.

Če vas tovrstno razgibavanje zanima, lahko z jutranjim razgibavanjem začnete že jutri. Prve pol ure se boste razgibavali po metodi “1000 gibov”, naslednje pol ure lahko posvetili še vajam za moč. Ob sredah, takoj po vadbi “1000 gibov”, boste izvajali vadbo “Dihamo z naravo“, ki je namenjena sproščanju in umirjanju.

Povezava za Zoom.

Jutranje razgibavanje bo prišlo prav vsem tistim, ki so iz kakršnihkoli razlogov zadržani doma in se ne morejo udeležiti jutranje vadbe v kateri od skupin Šole zdravja na prostem. Za naše zdravje je boljše, da telovadimo kjerkoli, kakor nikjer in nikoli, nam sporočajo iz društva!

V Društvu Šola zdravja vsekakor še naprej vztrajajo pri telovadbi na prostem, saj je gibanje na svežem zraku prav gotovo eden najpomembnejših dejavnikov za krepitev našega zdravja.

Vaje so preproste in primerne za vsakogar, saj jih lahko vsak izvaja po svojih zmožnostih. Vaje prek Zooma-a vodijo za to usposobljeni strokovnjaki in prostovoljci Društva Šola zdravja.

Kaj pravijo o telovadbi strokovnjaki

Društvo je dobilo nekaj izjav strokovnjakov s področja medicine, psihologije, športne vzgoje in kineziologije o tem, kako pomembno je gibanje za vsakega posameznika.

Vsakodnevna fizična aktivnost po metodi “1000 gibov” pomaga pri ustvarjanju različnih fizioloških učinkov vadbe,” pravi nevrolog in manualni terapevt Nikolay Grishin. “Telo se razgibava, sproščajo se mišice, zmanjšuje se limfni in venozni zastoj v telesu, zmanjšuje se možnost nastajanja osteoporoze, zmanjšuje se prekomerna teža, izboljšuje se prekrvavitev notranjih organov, endokrinih žlez in živčevja.

Mateja Vek, univ. dipl. psihologinja, poudarja pomembnost telesne dejavnosti na duševno zdravje: “Redna telesna dejavnost zmanjšuje občutke tesnobe, hkrati pa povečuje človekovo sposobnost za bolj učinkovito spoprijemanje z vzroki za nastanek tesnobe ter ima pozitivne učinke na čustveno stanje.

V vseh izjavah strokovnjakov je možno prebrati, da priporočajo redno telesno aktivnost, ker je pomembna za dober imunski sistem. Tega pa trenutno zelo potrebujemo! Eva Jeza, mag. kineziologije nam predlaga: “Pojdimo po opravkih peš ali s kolesom, uporabimo stopnice namesto dvigala, pojdimo na sprehod v naravo, sedenje pred televizorjem večkrat prekinimo s kakšno raztezno ali krepilno vajo. Že malo telesne aktivnosti je boljše kot nič.

In če zaključimo z mislijo Andraža Purgerja, prof. športne vzgoje: “Postavite si nove izzive, odmaknite se od dnevnih zastrašujočih novic in se večkrat na dan nasmehnite. Kot na primer sedaj.


V Društvu Šola zdravja so konec novembra 2020 posneli tudi film z vajami po metodi “1000 gibov”. Na ogled je na Youtube kanalu “Šola zdravja vsako jutro ob 7.30“.

Prejšnji članekSi želite boljšo kmetijsko politiko? Predlagajte ukrepe!
Naslednji članekNaravni antidepresivi
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj