Konopljin preliv

886
hemp, salad, plate, food, healthy, fresh, summer

Čas priprave: 3 minute

Konopljina semena vsebujejo zelo dragocene in lahko prebavljive beljakovine, ki telesa ne bodo zakisale, ob tem pa so v njej še zelo koristne omega 3 maščobne kisline in redke GLA (gamalinolenske kisline) ter vitamina E in D. Zaradi toliko dragocenih sestavin je zelo koristna pri vseh civilizacijskih boleznih, od holesterola in debelosti do osteoporoze, revmatoidnega artritisa in raka.

Najbolj zaželeno je, da 1 čajno žličko konopljinega olja spijemo zjutraj na tešče. Vsem, ki imate kronične bolezni ali katero izmed zgoraj navedenih težav, svetujemo, da to ponovite večkrat dnevno.

Ker pitje olja ne diši vsakomur, si lahko pripravite iz njega tudi konopljin preliv, ki ga namesto običajnega kisa in olja prelijete po solati.

Sestavine:

  • 1 skodelica konopljinega olja
  • ½ skodelice limoninega soka
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička soli
  • 1 žlica bazilike (če ni sveže, naj bo posušena)
  • ½ žlice origana (najbolje svežega, lahko tudi posušenega)

Priprava:

Vse skupaj zmiksamo v močnem mešalcu. Česar ne porabimo takoj, lahko hranimo v hladilniku v stekleni embalaži od 4 do 5 dni. Solato si pripravimo čim bolj raznoliko, po vrhu pa jo potresemo z dvema žlicama konopljinih semen.

Prejšnji članekČistilna zimska solata
Naslednji članekBrokolijev narastek
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj