Kristalni jajček – pot do večne mladosti?

571
Middle aged couple kissing at the beach.

Joni, naše spolovilo, cvet, ki ga opevajo znameniti pesniki in ga ljubijo moški, doživlja preporod. Vse več je govora o pomenu vadbe mišic medeničnega dna, pri čemer si marsikatera ženska pomaga s posebnimi kristalnimi jajčki.

Na spletu lahko prebiramo prave hvalnice kristalnim jajčkom. Koliko od tega zares drži, je odvisno od uporabnice do uporabnice. Verjamem, da gre za nadvse subtilne energije, ki jih nekatere ženske občutijo bolj kot druge. Pomemben je tudi odnos do svoje ženskosti, do svojega čutenja. Povezava z jajčkom. Nežnost. Tudi kristal, iz katerega je izdelan, ima svojo energijo. Torej je dobro, da že v osnovi izberemo takšnega, ki bo kar najbolj uglašen z nami.

Kakšne oblike je vaš cvet?

Toda bolj kot sam pripomoček je za začetek pomembno temeljito spoznati sebe, svoje telo, svojo vulvo. Ženske se pogosto sploh ne zavedamo, kako zelo različne smo. Velikost malih in velikih sramnih ustnic, položaj ščegetavčka, njegova oddaljenost od vhoda v nožnico, dolžina presredka, položaj znamenite točke G … vse to je le nekaj dejavnikov, ki odločilno vplivajo na naš užitek.

Seveda bi to morali vedeti tudi moški in razumeti, da to, kar je »delovalo« pri nekdanji partnerki, ni nujno recept za uspeh pri sedanji. Da je vsaka ženska nadvse kompleksna, drugačna. Toda preden to zahtevamo od svojega moškega, moramo temeljito spoznati sebe!

Zanimivo branje o tej temi je knjiga Učenja in vaje Quodoushke avtorice Amare Charles, ki jo še posebno priporočam dekletom, ki ideal svoje ženskosti iščejo pri pornografskih igralkah. V resnici je takšnih »srečnic« v resničnem življenju malo. Posledično vse bolj cveti labioplastika (estetska korekcija sramnih ustnic), ki mojstrovino narave in cvet, ki ga vsak »pravi moški« naravnost obožuje, preoblikuje v uniformirano obliko. To pa narekuje industrija, ki nam v resnici jemlje slo po ljubljenju.

Drage dame, vzemite torej ogledalce, se udobno namestite in si oglejte svojo joni. Če jo obožuje vaš moški, čemu je ne bi tudi ve?

Krepitev in sproščanje (!) mišic medeničnega dna

Veliko se govori o vajah medeničnega dna, o pomenu krepitve teh mišic. Krepimo jih s Keglovimi vajami, ki jim lahko dodajamo tudi uporabo različnih pripomočkov. Med najbolj znanimi so vaginalne kroglice, obstajajo pa tudi vaginalne uteži, elektrostimulacija (na voljo pri specializiranih fizioterapevtih in ginekologih) ter kristalni jajčki z dolgo tradicijo v starodavnih praksah. Pri večjih težavah, kot je zdrs organov, zgolj vadba seveda ne bo zadoščala, lahko pa jih z njo vsaj omilimo ali preprečimo.

Toda pomembnejše od tega je zavedanje, da je treba te mišice tudi sproščati. Pri marsikateri ženski so namreč povsem zakrčene in takšnim utegne tovrstna vadba prinesti več škode kot koristi. Zato tudi alternativne tehnike, predvsem dolgotrajno nošenje kristalnega jajčka, ne prinašajo nujno koristi.

Pomembno je tudi pravilno stiskanje teh mišic, saj marsikatera ženska to počne narobe. Pravilen stisk pomeni, da jih stisnemo navznoter in povlečemo navzgor, napačno pa je stiskanje navzdol. Ker številne ženske tega nimajo dobro ozaveščenega, posledično vaj ne izvajajo pravilno.

Ohranjanje vitalne energije z jajčkom

In kaj pomeni stiskanje navzdol? Predstavljajte si, da ste sredi burnega prepira. Ali čutite, kam so pri tem usmerjene vaše medenične mišice? Po taoistični medicini namreč ženska skozi nožnico izgublja vitalno energijo; s tem, ko mišice stiska navzdol, počne prav to. Pri tem svojo energijo nezavedno podaja »nasprotniku«. Pomislite na to, ko se boste naslednjič znašli v neprijetnem položaju; takrat zavestno zaprite vhod v nožnico in ne pritiskajte navzdol.

Pri tem vam utegne biti v pomoč tudi kristalni jajček, ki sočasno ponuja številne druge koristi. Na spletu uporabnice pišejo o njegovih skorajda čarobnih močeh, o tem, da so si ženske že pred tisočletji z njim negovale ženskost – in da so bile prav zato pri polni moči.

Med prebiranjem tovrstnih zapisov se me čedalje bolj polašča misel, da marsikaj od tega drži že zgolj zato, ker ženska svojo joni neguje, ker si zanjo vzame sveti čas. Vse, kar negujemo in ljubkujemo, pa poganja, se lepša, postaja bolj pretočno, sijoče. O močeh kristalov na tem mestu ne bom pisala, saj obstaja obilo literature, ki potrjuje njihovo zdravilno delovanje. Naj spomnim le na Hildegardo, ki je pred tisoč leti tudi z njihovo pomočjo zdravila številne bolezni.

Z uporabo jajčka boljše ljubimke?

Z jajčkom ohranjamo čvrstost vaginalnih mišic, preprečujemo inkontinenco, povečujemo naravno vlažnost nožnice, spodbujamo delovanje žlez in hormonov, dvigujemo maternico in preprečujemo zdrs drugih organov, dvigujemo obrazne mišice in dojke, si povečujemo spolni užitek, ohranjamo spolno energijo in spodbujamo proizvodnjo življenjske energije či. Seznam se pri tem ne konča, toda za začetek naj bo dovolj. Največ namreč šteje lastna izkušnja!

Kako izbrati in nositi kristalni jajček?

Izberimo neoporečen, nepoškodovan kristal, ki ni bil kemično obdelan. Navadno jih prodajajo v več velikostih, pri čemer so najmanjši primerni za mlajše ženske z ožjo nožnico, veliki pa za starejše, ki so rodile vaginalno ali pa imajo težave z inkontinenco. Če smo v zvezi z velikostjo v dvomih, je najbolje začeti s srednjo. Začetnicam so najprijaznejši žadasti, sicer pa so lahko tudi iz drugih kamnov (roževec, tigrovo oko …).

Joni jajčka ne uporabljamo med menstruacijo, v nosečnosti ter v primeru kake spolno prenosljive bolezni ali vnetja nožnice.

Ko gre za čas nošenja, si mnenja nasprotujejo. Zagotovo najbolj koristi, če ga uporabljamo kot utež med izvajanjem vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Energija kristala je vsekakor koristnejša kot energija umetnih materialov, iz katerih so izdelane vaginalne kroglice in drugi pripomočki. Nekatere ženske ga rade uporabljajo tudi čez noč ali po več ur na dan.

Najbolje je, da pri tem sledite sebi in svojemu občutku. Toda če izhajamo iz domneve, da ženske bolj kot stiskanje potrebujemo sproščanje teh mišic, dolgotrajno nošenje ni priporočljivo. Najboljši odgovor o pravšnjem času uporabe boste v resnici našli v sebi. Prisluhnite svojemu telesu, saj običajno ponuja najboljši odgovor!


Preberite tudi:
Če ni energije, ugasne tudi spolnost
Skrivnosti afrodiziakov
Uh, spet tisti dnevi v mesecu …

Prejšnji članekSpomladanska rižota s šparglji in limono
Naslednji članekOdprto pismo Vladi RS glede sprememb Mednarodnega zdravstvenega pravilnika
Sabina Topolovec je urednica spletnih tedenskih novic Zazdravje.net, avtorica številnih prispevkov, soavtorica več knjig, med drugim tudi trilogije o začimbah Ščepec in avtorica knjige Zdravilna moč začimb za otroke. Posebej jo zanimata področji zdravja otrok in priprave zdravih obrokov. O teh in drugih temah predava in vodi delavnice v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. V projektu sodeluje od leta 2009.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj