Bomo ohranili semena?

63

April 2024 – Sporne semenske uredbe, ki bodo odprle vrata novim genskim tehnologijam in dodatno zaostrile pogoje za majhne pridelovalce, so zastale v Svetu EU. Toda ne smemo se slepiti, da jih ne bodo potrdili takoj, ko se bo polegel volilni prah.

Največja slovenska izmenjevalnica semen, ki je potekala na sejmu Altermed, je pokazala, da čedalje več organizacij in posameznikov razume, kako pomembna so semena za ohranjanje naše prehranske suverenosti. Tudi letošnja Štafeta semen je vnovič postregla s čudovitimi idejami, dogodki in pobudami.

Da bo vse skupaj lažje, smo v društvu Samooskrbni.net pripravili kar nekaj javno dostopnega izobraževalnega gradiva, ki vam je dostopno v blogu društva, in sicer v rubriki Štafeta semen.

Podpiramo in ozaveščamo, seveda pa ne moremo namesto vas tudi semeniti. Dobra novica je, da nihče ne potrebuje popolne semenske samooskrbe. Že če vsak posameznik v skupini dvajsetih vrtičkarjev pravilno in uspešno semeni samo dve rastlini, bodo vsi oskrbljeni z vsem, kar potrebujejo.

Ura tiktaka in zlahka se utegne zgoditi, da bodo tradicionalna semena vse težje dosegljiva, zato je pomembno, da se naučimo, izurimo in v nekaj letih dosežemo čim večjo semensko samooskrbo. Pridružite se nam.


Preberite tudi:
Posvet: Ali bomo v prihodnje jedli gensko spremenjeno hrano?
11. štafeta semen
Nam bodo ugrabili semena?

Prejšnji članek»Mati, kave bi …«
Naslednji članekRezanci s kremno cvetačno omako
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj