Ameriški slamnik za pomoč pri COVID-19?

2014
ameriški slamnik

V Farmacevtskem vestniku 2020/71 je objavljen članek prof. dr. Sama Krefta, mag. farm., pod nazivom Škrlatni ameriški slamnik za zdravljenje in preprečevanje bolezni Covid-19.

Izbruh virusa SARS-CoV-2, ki povzroča koronavirusno bolezen 19 (covid-19), je sprožil intenzivno iskanje učinkovitih metod zdravljenja in preprečevanja te okužbe. Znanstveniki ne testirajo le cepiv, temveč številna obstoječa sintezna zdravila in zdravila naravnega izvora. Kot lahko preberemo v omenjenem članku, kljub omejenim dokazom podatki in vitro in kliničnih raziskav kažejo, da lahko zdravila s škrlatnim ameriškim slamnikom (Echinacea purpurea) učinkovito zaščitijo pred okužbami z različnimi respiratornimi virusi, vključno s korona virusi.

Kakšna so nova spoznanja na tem področju, je v članku, ki je dosegljiv tudi na spletu, zelo dobro in sistematično opisano.

Temi COVID-19 je sicer posvečena celotna številka Farmacevtskega vestnika, ki jo lahko najdete na povezavi: http://www.sfd.si/?mod=catalog&action=view&group=1.

 

Prejšnji članekZmanjšajmo količine zavržene hrane v svojem domu
Naslednji članekSamooskrba na enem mestu!
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj