Ameriški slamnik za pomoč pri COVID-19?

ameriški slamnik

V Farmacevtskem vestniku 2020/71 je objavljen članek prof. dr. Sama Krefta, mag. farm., pod nazivom Škrlatni ameriški slamnik za zdravljenje in preprečevanje bolezni Covid-19.

Izbruh virusa SARS-CoV-2, ki povzroča koronavirusno bolezen 19 (covid-19), je sprožil intenzivno iskanje učinkovitih metod zdravljenja in preprečevanja te okužbe. Znanstveniki ne testirajo le cepiv, temveč številna obstoječa sintezna zdravila in zdravila naravnega izvora. Kot lahko preberemo v omenjenem članku, kljub omejenim dokazom podatki in vitro in kliničnih raziskav kažejo, da lahko zdravila s škrlatnim ameriškim slamnikom (Echinacea purpurea) učinkovito zaščitijo pred okužbami z različnimi respiratornimi virusi, vključno s korona virusi.

Kakšna so nova spoznanja na tem področju, je v članku, ki je dosegljiv tudi na spletu, zelo dobro in sistematično opisano.

Temi COVID-19 je sicer posvečena celotna številka Farmacevtskega vestnika, ki jo lahko najdete na povezavi: http://www.sfd.si/?mod=catalog&action=view&group=1.

 

Prejšnji članekZmanjšajmo količine zavržene hrane v svojem domu
Naslednji članekSamooskrba na enem mestu!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj