Moč sodelovanja za zdravo hrano

Samooskrba je naša intimna stvar, odgovornost in samoodgovornost tako posameznika kot ljudstva v celoti. Njeno ponovno obujanje in vzpostavljanje potrebujemo ne le zaradi golega preživetja in obrambe pred grozečo lakoto, pač pa predvsem zaradi življenja samega.

Odgovornost za kakovost življenja moramo obdržati v lastni domeni, kar pomeni, da za ohranjanje suverenosti na področju zdrave in zadostne hrane prevzamemo popolno odgovornost kot posamezniki ter v skupnosti povezani tudi kot družba.

»Pet največjih korporacij sveta obvladuje prehransko verigo, zdravila, gensko tehnologijo, semena, farmacijo. Hrano in zdravje! V Iraku cilj agresije niso bila le naftna polja, temveč tudi centralna genska banka z zbirko 8 tisoč varietet žitaric nekdanjega območja Mezopotamije. Vsaka lastnost ene same stare sorte je vredna od 35 do 65 milijonov dolarjev. 8 tisoč vzorcev, ki jih je vojska odnesla, torej pomeni neprecenljivo vrednost. To predstavlja nadzor nad svetovno prehrano. S starimi sortami se namreč lahko nadaljuje vzgoja novih žitaric za prehrano, nove sorte so namreč že povsem degenerirane, da ne zmorejo preživeti brez kemične podpore.«

Kje je izhod? »Kar je zavoženo na globalni ravni, je treba reševati na lokalni in nihče nam pri tem ne bo pomagal. Na lokalni ravni je treba ustvariti vzporeden sistem, ki bo deloval v dobro ljudi in za to ne potrebujemo strank, voditeljev in represivnih organov, temveč dobro voljo in zdrav razum,« meni Anton Komat in dodaja, da imamo znanja dovolj, potrebujemo pogum. »Moramo povezati razbito sedanjost s preteklostjo, s svetom naših prednikov, ki so razvili znanja, da so preživeli na tej zemlji.«

Če reševanje naše samooskrbnosti prepuščamo drugim (npr. živilskim mega korporacijam in njihovim služabnikom) se s tem odrečemo lastnemu opolnomočenju. Samoaktivacija za prehransko samozadostnost nas povezuje v skupnost, kjer so skupen imenovalec zemlja, lastna semena, čista voda itd.

“Čudeži niso v nasprotju z naravo, ampak samo v nasprotju s tem, kar o naravi vemo.“ – Sveti Avguštin

Ostanite v cvetju.

Prejšnji članekVojna ni (več) vsega kriva!
Naslednji članekNaravne rešitve pri benigno povečani prostati

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj