Intervju: Sanja Lončar o samooskrbi

2464
sadike, bazilika, paradižnik, solata, koruza, tulsi, zelje, blitva, Sanja, Šmartno

Junij 2022 – Tudi tik pred poletnim solsticijem je še vedno čas, da razmišljamo o samooskrbi za jesen in zimo. Naj vas misel, da bi si sami pridelali hrano, ne plaši. Res je potrebnega veliko truda, a ob sadovih, ki vas bodo hranili sproti ali pozneje, boste spoznali, da je bila vsaka vložena minuta vredna.

Morda nas bo prav kriza prisilila v to, da si vsaj nekaj živeža zagotovimo s svojimi rokami. In možgani. Z znanjem boste dosegali vrhove, pa ne le gurmanske – zadnji čas je, da v zemljo zakopljete trpotčev sirup. Zdaj lahko sejete tudi še vso zelenjavo, s katero boste siti celo jesen, dolgo zimo, tja do naslednje pomladi.

Samooskrbni boste z okusnimi sadeži in zelenjavo ter svojimi shranki uživali popolno aristokratsko življenje. Pa ne le to – ste vedeli, da je brskanje po zemlji naravni antidepresiv? Tam so znanstveniki našli posebne bakterije, ki človeka zdravijo.

Vas mika? Na temeljna vprašanja o samooskrbi (za zamudnike, če hočete) je v oddaji Nočni obisk na Radiu Prvi odgovarjala Sanja Lončar, gonilna sila informacijskega središča Zazdravje.net, direktorica Zavoda za celostno samooskrbo, predavateljica ter avtorica številnih knjižnih uspešnic o naravnih rešitvah. Z njo se je pogovarjala Vesna Topolovec.

Prisluhnite!


Samooskrba je veliko lažja, če niste sami – v Društvu Samooskrbni.net se lahko s podobno mislečimi iz vse Slovenije povezujete (tako preko spleta kot v živo) v skupnih izobraževanjih, delovnih akcijah, nabavah, izmenjavi izkušenj … in tako združite prijetno s koristnim.

Preberite tudi: Samooskrbne mreže se razraščajo

Prejšnji članekCBD podpira srce ob kapi
Naslednji članekKaj se dogaja z zdravjem otrok?
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj