Intervju: Sanja Lončar o samooskrbi

sadike, bazilika, paradižnik, solata, koruza, tulsi, zelje, blitva, Sanja, Šmartno

Junij 2022 – Tudi tik pred poletnim solsticijem je še vedno čas, da razmišljamo o samooskrbi za jesen in zimo. Naj vas misel, da bi si sami pridelali hrano, ne plaši. Res je potrebnega veliko truda, a ob sadovih, ki vas bodo hranili sproti ali pozneje, boste spoznali, da je bila vsaka vložena minuta vredna.

Morda nas bo prav kriza prisilila v to, da si vsaj nekaj živeža zagotovimo s svojimi rokami. In možgani. Z znanjem boste dosegali vrhove, pa ne le gurmanske – zadnji čas je, da v zemljo zakopljete trpotčev sirup. Zdaj lahko sejete tudi še vso zelenjavo, s katero boste siti celo jesen, dolgo zimo, tja do naslednje pomladi.

Samooskrbni boste z okusnimi sadeži in zelenjavo ter svojimi shranki uživali popolno aristokratsko življenje. Pa ne le to – ste vedeli, da je brskanje po zemlji naravni antidepresiv? Tam so znanstveniki našli posebne bakterije, ki človeka zdravijo.

Vas mika? Na temeljna vprašanja o samooskrbi (za zamudnike, če hočete) je v oddaji Nočni obisk na Radiu Prvi odgovarjala Sanja Lončar, gonilna sila informacijskega središča Zazdravje.net, direktorica Zavoda za celostno samooskrbo, predavateljica ter avtorica številnih knjižnih uspešnic o naravnih rešitvah. Z njo se je pogovarjala Vesna Topolovec.

Prisluhnite!


Samooskrba je veliko lažja, če niste sami – v Društvu Samooskrbni.net se lahko s podobno mislečimi iz vse Slovenije povezujete (tako preko spleta kot v živo) v skupnih izobraževanjih, delovnih akcijah, nabavah, izmenjavi izkušenj … in tako združite prijetno s koristnim.

Preberite tudi: Samooskrbne mreže se razraščajo

Prejšnji članekCBD podpira srce ob kapi
Naslednji članekKaj se dogaja z zdravjem otrok?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj