Razred kot družina s šestimi otroki

195
Beautiful children school children teacher and parent mother together in a classroom at the school receive education happy

Razred podružnične šole v Podblici z matično šolo v Stražišču v Kranju pravzaprav ni razred. Je družina šestih otrok z učiteljico, ki se že navsezgodaj z njimi usede na kavč, dva ima običajno v naročju, in bere Pikija Jakoba. Kavč je sredi učilnice, ki je kot domača dnevna soba s preprogo.

Na dobrih 600 metrih nadmorske višine učiteljica ne odpira otrokom le vrat v svet učenosti, ampak tudi v svet glasbe, športa in ustvarjanja. In navdušuje.

Celoten prispevek iz časopisa Delo preberite TUKAJ.

Podoben primer, ko je učiteljica opremila razred po svoje in prilagodila način poučevanja, najdete tudi TUKAJ.

Takšni primeri so dokaz, da se je tudi v javnem šolstvu možno poučevanja lotiti drugače, bolj otrokom prijazno. Če otroci z veseljem hodijo v šolo, se tudi z veseljem učijo in doživljajo manj pritiskov in stresa. To pa je zmaga za celotno družbo, saj bodo takšni otroci odrasli v sposobne, zadovoljne in dobre ljudi.


Preberite tudi:
Šolanje na domu – kako se pripraviti na zaključne izpite
Kako konec poletja ponovno zagnati možgane?
Otroški “kapital”: tekmovalnost ali sodelovanje

Prejšnji članekFermentirane kostanjeve palačinke z rožiči in cimetom
Naslednji članekČesa nas je strah?
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj