Prepoznali nas boste po sadežih

Sleherno sadno drevo je začelo svojo pot kot na videz nebogljena bilka, ki jo lahko potepta vsak čevelj in poreže vsaka kosa. Ko gledamo enoletno ali dvoletno jablano, si je res težko zamisliti, kakšno obilje bo sposobna dajati.

V petnajstih letih delovanja smo pripravili že 123 številk novic, tudi tedenske elektronske novice so nedavno zaznamovale 300. številko, poleg tega smo izdali 22 priročnikov in v vseh teh letih pripravili več kot 2000 dogodkov.

Smo se izčrpali – ali pa smo se šele pripravili, da začnemo zares?

Nismo novodobni sadni hibrid, ki se izpoje v desetih letih. Spominjamo na divje sorte, necepljeni smo in nikoli umetno »gnojeni« s proračunskimi sredstvi. (Lani smo se prvič prijavili na enega od razpisov.) Prav zato smo rasli počasi ter razvijali svojo odpornost na sušo in druge oblike pomanjkanja. Takšna razvojna pot ni preprosta, vendar je edino zagotovilo za globoke korenine, tako da se nam ni treba bati voluharjev, pripeke ali mraza.

Tako nekako se počutimo ob 15-letnici projekta Skupaj za zdravje človeka in narave. Čutimo, da prihaja čas naše polne rodnosti, ko se lahko zemlji, ki nas hrani, pa tudi vsem, ki nas podpirate, oddolžimo s še bolj zdravimi sadeži.

Verjetno ste že ugotovili, da smo pognali številne nove veje. Tudi tiskane novice so potrebovale nekaj »oblikovnih rezi«, zato vam jih zdaj predstavljamo v novi podobi. Krošnja je postala dovolj široka, da podnjo vabimo tudi prijatelje, zato se vse bolj povezujemo ter s skupnimi močmi ozaveščamo, premikamo in spreminjamo.
To bomo počeli tudi v prihodnje.

Vabljeni pod našo krošnjo. Ustvarjajmo in raznašajmo dobra semena. Od tal pa bo odvisno, kje in kdaj bodo vzklila.

Rodno in plodno leto vam želimo!

Sanja, Saša, Katja, Karmen, Sabina, Nataša, Damjana, Karin, Anita, Aleksandra in Mia

2 KOMENTARJI

 1. Pozdravljeni,

  Tiskane novice, s. 22, Kakec potone ali plava?
  Kje lahko najdem razširjen članek?
  Vnaprej hvala za odgovor.

  Lep pozdrav,
  Milena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj