Kaj bomo jedli čez 5 let?

Živimo v deželi, kjer imamo odlične pogoje za pridelavo hrane. Kljub temu statistični podatki kažejo, da v Sloveniji pridelamo le okoli 40 % sadja in zelenjave, ostalo pa uvozimo. Kakšno hrano uživamo? Lokalno, naravno pridelano? Od kod prihaja hrana na trgovinske police, kdo jo pridela, na kakšen način je pridelana? Je ustrezne kakovosti, nam prinaša zdravje ali bolezen? Vprašanja, za katera si je vredno vzeti trenutek in premisliti.

Veliko ljudi zboleva za boleznimi, ki so bile še v času naših dedkov in babic redkost. Zakaj je tako? Ali na to vpliva način pridelave, način prehranjevanja? Obstaja povezava med tem, kaj uživamo in kako se počutimo, kako razmišljamo in delujemo.

Trgovine so polne in dobro založene. Kaj bi se zgodilo, če se preko noči ustavi uvoz hrane? Kako bi reagirala mestna središča, kako podeželja? Ali znamo pripraviti hrano za lastne potrebe? Hrano, s katero bomo poskrbeli zase in za svojo družino? Ni daleč čas, ko bo kakovostna hrana izjemno iskana. Jo bomo pridelali sami in vedeli, kaj dajemo v usta, ali bomo odvisni od drugih?

Narava ponuja vso hrano, ki jo človek potrebuje za življenje. Živali dobijo vso hrano v naravi. Poglejmo moč slona, konja, velikost žirafe … od kod dobijo vso energijo? Obrnimo se k naravi in se naučimo biti samooskrbni skozi vse leto. Hrano lahko pridelamo na povsem naraven, ekološki način, brez pesticidov, umetnih gnojil, škropiv in kemije. Potrebno je nekaj truda, znanja in rezultati bodo hitro vidni.

Rezultati pri pridelavi zelenjave so hitri in učinkoviti. Za pridelavo sadja je potrebno malo več časa. Zato začnite danes. Obstaja znanje in obstajajo ljudje, ki želijo to znanje predati naprej. Ste pripravljeni?

Projekt Naravno Življenje smo ustvarili z namenom predajanja znanja. Teoretičnega in praktičnega. Le takrat, ko iskreno daješ, resnično prejemaš in notranje bogatiš.

Pripravljamo kmetijo velikosti 6 ha (60.000 m2), kjer boste pridobil znanje o:
– naravni pridelavi hrane,
– zdravju in dobrem počutju,
– lepih odnosih med ljudmi, do živali, do okolja in drugih živih bitij,
– duhovnem spoznavanju in napredovanju.

Ljudje si želimo notranjega miru, želimo najti smisel življenja, najti naše poslanstvo. S tem projektom vam bomo skušali približali ravno to – skozi teorijo in prakso.

Predajali bomo znanje iz štirih temeljnih področij življenja:
– samooskrba,
– zdravje,
– odnosi,
– duhovna rast.

Pridruži se projektu in ga spremljaj na več načinov:
– preko socialnih omrežij in spletne strani,
– z udeležbo in učenjem pri delu na kmetiji,
– z udeležbo na dnevih odprtih vrat, predavanjih o duhovni rasti,
– z udeležbo na poletnih kampih oziroma aktivno preživetih počitnicah v naravi – letos med 24. 7. in 2. 8. 2020. Prijave so odprte, lahko nam pišete tudi po e-pošti info@naravno-zivljenje.si. Število mest je omejeno. Več informacij o tem projektu še sledi.


Ekipa Naravno Življenje:
Milan Hervol, Milena Hervol, Boris Papac, Marko Štrubelj


Prelistajte tudi novi priročnik Samooskrba v praksi – več pridelka, manj površine.

Prejšnji članekKitajska medicina v boju proti koronavirusu
Naslednji članekKako do ekoloških sadik?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj