Peticija proti uvedbi omrežja 5G v Sloveniji brez raziskav o vplivih na okolje in ljudi

slovenija, cellular, antenna, radiation

PODPIŠI PETICIJO

Strategija pristojne institucije AKOS, na osnovi političnih usmeritev Vlade Republike Slovenije, predvideva skorajšen razpis, na katerem bo AKOS ponudnikom telekomunikacijskih storitev za ustrezno finančno odškodnino podelil frekvence za tehnologijo 5G. Že danes potekajo testiranja slednje, in sicer po podatkih AKOS s strani treh izvajalcev, na treh lokacijah v Sloveniji.

Že dalj časa se v svetu združujejo znanstveniki, profesorji in drugi strokovnjaki, ki relativno nemočno opozarjajo na neodvisne znanstvene raziskave, ki že danes dokazujejo bolezenska stanja, nastala zaradi wi-fi in mobilno-podatkovne tehnologije 4G.

Mednarodni poziv(i) znanstvenikov:

https://www.emfscientist.org/index.php/emf-scientist-appeal

https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

(predgovor tudi v slovenskem jeziku; posebna sekcija podpisov je namenjena čebelarjem)

Ena ključnih neodvisnih znanstvenih študij je študija prof. dr. Martina Palla, ki jo trenutno prevajamo v slovenski jezik. Originalno verzijo lahko preberete TUKAJ.

Več o problemu tehnologije 5G:

Wireless Radiation: Stop the 5G Network on Earth and in Space, Devastating Impacts on Health and the Environment

Namen zbiranja podpisov v peticiji je podpora pripravi zakonodajnega predloga, ki bo odložil uvajanje sporne tehnologije, dokler se ne preučijo neodvisne znanstvene študije o dokazanih vplivih na zdravje ljudi, živali in okolje. S podpisom peticije se strinjate, da vas kontaktiramo na vaš elektronski naslov z informacijami o nadaljnjih postopkih in glede koordinacije dejanskega podpisa (z osebnim dokumentom) vložitve zakonodajnega predloga v proceduro Državnega zbora RS.

PODPIŠI PETICIJO

Aktivnosti za preprečitev uvedbe tehnologije 5G na račun zdravja ljudi, živali in okolja koordiniramo stranka Za zdravo družbo, gibanje Skupaj za zdravje človeka in narave  ter Zveza ekoloških gibanj Slovenije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj