Sredstva za ohranjanje zdravja in usposabljanje starejših zaposlenih

Old man looking at the computer in a bar.

Staranje prebivalstva odpira nove teme, ki bodo v prihodnjih letih vplivale tudi na število delovno sposobnega prebivalstva. Delodajalci bodo morali temu trendu prilagoditi svoje kadrovske politike in podpreti potenciale starejših zaposlenih. Če ne bomo presegli negativnih stereotipov o starejših zaposlenih in pokazali več interesa za vlaganje v njihov razvoj, se bo vse več podjetij in posledično tudi gospodarstvo znašlo v težavah. Ker učinkovito upravljanje starejših zaposlenih vpliva na dolgoročni razvoj posameznega podjetja, njegovo konkurenčnost in uspešnost, mora ta postati ena izmed ključnih prioritet podjetij.

Zato je bil do 26. 8. 2019 odprt razpis ASI, s katerim so podjetja lahko pridobila nepovratna sredstva za učinkovito upravljanje in razvoj kompetenc starejših zaposlenih. Sredstva v skupni vrednosti 10 milijonov evrov je zagotovila država ob pomoči Evropskega socialnega sklada.

Ekipa Skupaj za zdravje človeka in narave se je pridružila konzorciju strokovnjakov, ki podjetjem nudi podporo pri pridobivanju sredstev in izvedbi programa usposabljanja starejših zaposlenih.

Konzorcij sestavljamo strokovnjaki z različnih področij, kot so skrb za duševno zdravje zaposlenih (dr. Lilijana Šprah in ekipa ZRC Slovenske akademije znanosti in umetnosti), zdravje, prehrana in naravne rešitve (Sanja Lončar in ekipa projekta Skupaj za zdravje človeka in narave), komunikacija, produktivnost in upravljanje s stresom (dr. Klemen Podjed iz Inštituta za produktivnost d.o.o.), telesno zdravje (Barbara Tavčar in ekipa PBS Športnega centra odličnosti), marketing, prodaja in nabava (Tanja Verhovnik, VERUS – šola marketinške prakse) in drugi.

Za podrobnejše informacije nam pišite na [email protected] ali pokličite (040) 662 003.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj