Nove tehnologije? So nas izkušnje česa naučile?

little boy and girl playing with mobile phones

Nova industrijska revolucija, tako imenovana četrta industrijska revolucija ali transhumanizem, ki prinaša nove tehnologije, že poteka. Tako kot zdaj poslušamo svarila pred novimi tehnologijami, so nas tudi v preteklosti svarili pred takratnimi »preboji« v tehnološkem razvoju. Med tistimi, ki nas je svaril pred njimi, je bil tudi švicarski naturopat Alfred Vogel.

Čeprav lahko novi tehnološki dosežki ob preudarni uporabi človeku koristijo, mu po Voglovem mnenju lahko tudi zelo škodujejo, pri čemer so najranljivejši otroci. Mlade generacije zaradi pomanjkanja kritičnosti zlahka sprejemajo vse nove tehnologije, če jih starši pred njimi ne obvarujemo. Če si samo ogledamo Voglova svarila, povezana s televizijo, telefonom … ki so največjo škodo povzročili prav otrokom, na drugi strani pa stanje družbe zdaj, ko so ti otroci odrasli (kljub visokim tehnološkim dosežkom je družba zdaj v slabšem psihofizičnem in duhovnem stanju), lahko samo potrdimo, da je imel s kritiko novih tehnologij prav.

Vabljeni, da si njegov pogled na to problematiko ogledate v prispevku »Alfred Vogel o napredku tehnologije« objavljenem na portalu Zazdravje.net. Med drugim je staršem v poduk zapisal nekaj večnih besed: »V preteklosti so bili pri izbiri duševne hrane za otroke zelo izbirčni. Danes pa je človek z marsičim, kar se ponuja, izpostavljen in prepuščen razvadi, ki ne ustreza sladokuscu, ki zase zahteva le to, kar je dobro, temveč razvadi, ki jo spremlja nenehna lakota. Vsaka zabava mora priti v nas od zunaj, saj tišine, ki nas krepi, ne znamo več ceniti ….«

Če se želimo iz tega česa naučiti, vsaj prisluhnimo in sami raziščimo, zakaj nas številni preudarni raziskovalci svarijo pred novimi tehnologijami in z njimi povezanim transhumanizmom. Pri tem gre za idejo, ki jo želijo uresničiti bogati posamezniki, kot so Klaus Schwab, Bill Gates in podobni. 5 G, 6 G, nevrolink, genska manipulacija človeka … vse to so le nekateri primeri (ne)varnih novosti s področja zdajšnjih tehnoloških prebojev.


Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka in zunanja sodelavka informacijskega središča Zazdravje.net.


Želite vzeti zdravje v svoje roke in povečati družinsko samooskrbo z zdravjem? Vabljeni k ogledu spletnih delavnic na Delavnice.zazdravje.net.

 

Prejšnji članekDušen file orade z zelenjavo in kvinojo
Naslednji članekŽelite gensko dodelanega otroka?
Adriana Dolinar, dr. vet. med., je predsednica Združenja za obuditev celostnega človeka, predavateljica za strokovno in laično javnost, avtorica številnih člankov o preverjenih naravnih in celostnih rešitvah različnih težav človeka in živali ter soavtorica priročnikov projekta Skupaj za zdravje človeka in narave (Kako zmanjšati porabo antibiotikov?, Vojna ali mir z bakterijami, Adijo, prehladi, Obvladajte kandido, Uravnajte ščitnico, Konec zgage, Resnice in zmote o maščobah, Resnice in zmote o holesterolu, Naravne rešitve za bolečine, Kako ohraniti možgane, Resnice in zmote o zdravju zob, Resnice in zmote o kandidi ter Resnice in zmote o osteoporozi). Zdrav ima tisoč želja, bolan pa le eno – da bi bil zdrav. Ko zdravje zapravimo, pot nazaj ni vedno enostavna. Ko se nam pojavijo blažje ali pa hujše težave, se lahko znajdemo na neštetih razpotjih. Takrat se nam porajajo številna vprašanja, dvomi, negotovosti, omahovanja ... Zgodi se, da ne vemo, v katero smer je potrebno zapeljati, kje začeti, kako se znajti v poplavi informacij, kaj uživati, katerim prehranskim dodatkom in naravnim zdravilom zaupati, kje vse iskati vzroke nastalih težav, kako sploh ločiti vzroke od posledic, kako aktivirati samozdravilne moči telesa itd. Če ste pripravljeni pristopiti k celostnemu in naravnemu načinu in pri tem potrebujete podporo, vam društvo Združenje za obuditev celostnega človeka nudi brezplačne on-line posvete. Ima zdravstvene težave vaš kuža ali muca? Tudi zanje vam nudimo posvete. Stik z društvom ali avtorico: zaobuditevcloveka@gmail.com, 031 214 045, FB: @zaobuditevcloveka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj