Zakaj je vreča prazna?

Kot boste brali na straneh marčevske številke novic, je pot do več energije odvisna od tega, ali znamo ugotoviti, od česa smo sploh utrujeni.

Težavo je najlažje rešiti, če so baterije prazne zaradi pomanjkanja tega ali onega hranila. Malce bolj zapleteno je, če smo obteženi s številnimi strupi, ki nam upočasnjujejo presnovo in zavirajo obnovitvene moči.

Če so šle obrabe tako daleč, da smo kakor preluknjan sod, iz katerega teče na vse strani, vprašanje »s čim napolniti baterije« ne bo pravšnje. Četudi bi kdo sod napolnil do vrha, bi v nekaj dneh vse steklo iz njega. Puščajoče črevo, kandida, paraziti, kronična vnetja, sevanja … to je le delček seznama krvosesov, zaradi katerih smo brez moči.

Na koncu pride še najhujša kategorija zajedavcev – tisti, ki jih nosimo v sebi v obliki misli in vzorcev, kajti pri teh ne zaleže prav nobeno prehransko dopolnilo. Notranji gonič, ki nas utruja s strahovi, skrbmi, zamerami in predpostavkami, obenem pa nas sili, da gremo čez svoje meje in čez svojo vest, je verjetno najhujši ropar naše energije.

Tako kot imajo Eskimi šestdeset besed za odtenke bele, moramo tudi mi poglobiti svoje razumevanje različnih odtenkov utrujenosti, zamorjenosti, izgorelosti, izčrpanosti, ugaslosti … Bolj ko bomo razumeli, kaj je v ozadju našega pomanjkanja energije, lažje bomo rešili težavo. Kot ste številni prebrali v priročniku Kako do več energije, baterij ni težko napolniti. Težje je zagotavljati, da čim dlje ostanejo polne.

Čudovita pomlad trka na vrata.

Želimo vam, da bi čim prej zacveteli!

Sanja Lončar, urednica

Prejšnji članekNaravna sredstva proti virusom obstajajo
Naslednji članekPoznate vse odtenke čokolade?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj