Naravne rešitve proti respiratornim virusom

31. januar 2020 – Problematika razširjanja korona virusa je iz dneva v dan bolj vroča in aktualna in v uredništvo prejemamo tudi vse več vaših vprašanj na to temo. Zato bomo v naslednjih dneh pripravili tudi bolj izčrpen prispevek s celovitimi napotki, kako okrepiti imunski sistem in se pripraviti na povečani pritisk virusov. Za vse tiste, ki se vam mudi, pa za začetek nekaj osnovnih informacij.

Med vsemi naravnimi pripravki, ki jih poznamo, je malo takšnih, ki so jih testirali prav na učinkovitost pri respiratornih virusih.
Največ ugotovitev imamo za izvlečke ameriškega slamnika (Echinacea purpurea), ki so bili direktno testirani na številnih respiratornih virusih, med njimi tudi na korona virusih. Škrlatna ehinaceja se je izkazala za učinkovito pri naslednjih virusih: virus influence A (človeški in ptičji), virus influence B, herpes simplex virus (HSV-1 in -2), korona virus, respiratorni sincicijski virus, rino virusi.

Podrobnejše analize načina delovanja ameriškega slamnika na viruse si lahko ogledate v znanstvenih raziskavah tukaj.

Za tiste, ki se ne boste poglabljali v podrobnosti, pa je zelo pomembna tudi naslednja ugotovitev: opisane učinke imajo le standardizirani alkoholni izvlečki škrlatnega ameriškega slamnika (Echinacea purpurea). V navedenih raziskavah so tako široko in učinkovito delovanje na viruse namreč ugotovili le pri izvlečku te sorte (ki je uporabljena tudi v pripravkih Echinaforce), izvlečki številnih drugih sort ameriškega slamnika, vodni in suhi, pa niso izkazali enakih učinkov.

Veliko dokazanih učinkov pri krepitvi dihal ima tudi vitamin D3. O tem boste lahko več prebrali v februarski številki tiskanih novic Zazdravje.net – Skupaj za zdravje človeka in narave, ki so že na poti. Če na njih še niste naročeni, se lahko naročite v naši spletni knjigarni.

Prejšnji članekKrepčilna solata
Naslednji članekPet najpogostejših simptomov pomanjkanja vitamina D

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj