Hrana (tudi umetna!) gradi naša telesa

202
Man holding and making choice between healthy salad and calorie bomb chocolate donut on bed at home.Healthy eating and Junk food concept

Hrana, ki jo zaužijemo, gradi naše telo. Žal, tudi umetna hrana. Trikom in goljufijam, ki se jih poslužuje prehranska industrija, pa so v današnjem času tudi osveščeni težko kos.

Prehranska industrija je vedno korak pred vsemi – le kako ne bi bila, ko pa za to namenja ogromno denarja. Prav ta en korak pa je za premalo poučenega in premalo previdnega uporabnika lahko smrtonosen. Na prodajnih policah v tujini (pa tudi pri nas!) so se namreč začeli pojavljati t. i. analogi, ponaredki sira in drugih živil. To na kratko pomeni, da je na primer sir brez mleka in salama brez mesa. Analogni sir je tako izdelek, ki je narejen iz vode, mlečnih beljakovin in rastlinskih ter drugih maščob in aditivov, ki pomagajo, da je videti kot sir.

Najpomembnejše pravilo za vse, ki si v nevarni džungli tega planeta želijo preživeti, je tako sledeče: umetna hrana NI HRANA!

Sodobna prehranjevalna veriga predstavlja pridelavo hrane, v kateri je interes kapitala oziroma multinacionalnih korporacij zelo jasen: vse za ceno dobička. Ko hrana in pridelek izgubita obraz in postaneta izdelek, je čas za vračanje k lokalni samooskrbi.

Preberite več o tem, kaj vse je umetna hrana, v prispevku z bloga Marjana Kogelnika:

Zaužita hrana gradi naša telesa – tudi umetna hrana!


Preberite tudi:
Vloga aditivov v prehranskih izdelkih
Zvijače živilske industrije
Mlečni paradoks

Kako si priskrbeti zdravo, doma pridelano hrano, pa izveste v priročniku Samooskrba v praksi.

Prejšnji članekAnanas na žaru z »medeno« polivko
Naslednji članekTesto za pico z ovsenimi kosmiči in gomoljno zeleno
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj