Čistite ali povečujete umazanijo?

Young smiling housewife cleaner. Over white background

Ste vedeli, da 60 % pesticidov zaužijemo doma? Še pomislimo ne, da je v čistilih za straniščne školjke, perilo, posodo dejansko veliko pesticidov, ki jim le lepše rečemo biocidi.

Če še ne veste, kaj vse se skriva v čistilih, preverite to v članku Seznam nevarnih kemikalij v čistilih za dom.

Ali ste vedeli, da …

  • kemične dišave in toksini, ki jih najdemo v konvencionalnih kozmetičnih izdelkih pa tudi v čistilih in pralnih sredstvih, slabijo obrambne sposobnosti telesa in so pogosti povzročitelji alergij?
  • fosfati v konvencionalnih detergentih dražijo kožo in so najbolj znani onesnaževalci pitne vode, povzročajo pa tudi pretirano rast alg v vodah?
  • slabo razgradljive kemične snovi, ki onesnažujejo podtalnico, lahko zaužijemo s pitno vodo? Drugi način njihovega vpliva na človeško telo je skozi naš največji organ – kožo.
  • naj bi nam običajna sredstva za čiščenje stanovanja in pranje perila pomagala olajšati naše življenje in narediti naše domove prijaznejše, a se pogosto zgodi ravno obratno?
  • kemično proizvedeni izdelki za nego las in telesa po večini vsebujejo sestavine in škodljive kemične dodatke, ki so lahko rakotvorni ali pa povzročajo alergijske reakcije, kar lahko vodi v dolgotrajne škodljive posledice?
  • imajo med vsemi poklici čistilke najbolj ogrožena pljuča? Tudi čiščenje doma lahko zmanjša zmogljivosti vaših pljuč za 17 %! Preberite poročila s konference o pljučnih boleznih.

Kljub vsem za naše zdravje nevarnim snovem je dobra novica, da obstaja veliko preprostih načinov, kako zmanjšati izpostavljenost škodljivim kemikalijam.

Točilnice izdelkov BIOLU za ponovno polnjenje (refill)

Zdrav način življenja je bistvenega pomena za ohranjanje narave in zdravja ljudi.

Izdelki BIOLU so iz rastlinskih, naravnih surovin, so enostavno biorazgradljivi, veganski, ne
vsebujejo fosfatov, barvil, sintetičnih dišav in so brez parabenov. Uporabljajo sestavine in površinsko aktivne snovi brez petrokemičnih derivatov, kar dokazujejo tudi certifikati.

Poleg ekoloških sestavin imajo proizvodi BIOLU še eno prednost pred ostalimi ekološkimi
izdelki: imajo možnost PONOVNEGA POLNJENJA. To pomeni, da izdelek prvič kupite z embalažo, kasneje pa to embalažo ponovno napolnite (refill).
Takšen način nam omogoča, da plastenk ne kupujemo več, zato je nakup bistveno ugodnejši in bolj zdrav za VSE.

Kako to poteka v praksi si oglejte tukaj.

Več na www.ekovek.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj