Dan za spremembe – dobro za ljudi in planet

gardening, family and people concept - happy grandmother and granddaughter planting flowers at summer garden

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Potekala bo v soboto, 4. aprila 2020.

Že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjajo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in skupaj vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke. Več kot 115.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje ter prispevali k odpravi različnih oblik diskriminacije.

V okviru že 11. Dneva za spremembe vas vabijo, da organizirate akcije, ki bodo namenjene trajnostnim razvojnim ciljem in prihodnosti, ki si jo vsi želimo. Rok za prijave je 20. marec 2020.

Več informacij o dogodku in možnostih sodelovanja boste našli na spletni strani Slovenske filantropije, kjer si lahko ogledate tudi že prijavljene akcije in izpolnite spletno prijavnico.

Prejšnji članekPrva sodba o tehnologiji prepoznavanja obrazov v Franciji
Naslednji članekUrbana zemljina za hrano – prijavite svoj projekt!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj