V pravljici – izobraževalna kmetija miru

222

Živali čutijo mnogo več, kot si mislimo. Tudi one občutijo žalost, veselje, srečo ali ljubezen. Bolj tenkočutni kot smo, bogatejše je naše zaznavanje njihovega čustvenega sveta.

Na desetine čustvenih zgodb teh sobitij je v oddajo Nočni obisk prinesel Aleš Lavrič iz zatočišča za živali V pravljici. Pri njih se ne postavljajo nad druge oblike življenja. Pri njih živali živijo polno življenje, do visoke starosti in naravne smrti. Njihovi »rešenčki« si zaslužijo le najboljše. Živali uživajo svobodo, skrb in ljubezen, iz uničujočih okolij, od koder so prišle, se jim V Pravljici povrne volja do življenja, preobrazbe so čudovite, vampki okrogli.

Govora je bilo o neprekosljivem čuvaju, prijaznem gosaku Pikiju,  pujsu z neverjetno življenjsko zgodbo, Teodorju, osličku Pinu, kozlu Zlatku, sočutnem odnosu živali do poginulih prijateljev in žalovanju, ki je podobno človeškemu (tudi one potrebujejo čas) ter tudi odnosu države do tovrstnih kmetij.

Ker so počitnice, pa boste poslušalci lahko navdušili tudi otroke, ki na kmetiji, v objemu pristne narave, ki se dotakne srca in prebudi dušo, radi preživljajo nepozabne pravljične poletne tabore.

»Skozi življenje ni lahko iti sam. Če imaš ob sebi pravega, ljubečega, razumevajočega, iskrenega sopotnika, na katerega se lahko nasloniš, ko ti je najtežje in ko ti je najlepše, je to največ, kar lahko imaš,« pravi Aleš. V pravljici imajo takšnih sopotnikov najmanj 80.

Prisluhnite!


Preberite tudi:
Obnovitveno kmetovanje na kmetiji Zeleni pašnik
Nas bo v prihodnosti poganjala veganska prehrana?

Prejšnji članekTudi vas solate napenjajo?
Naslednji članekOrada z bučkami in šampinjoni, zelenjavna priloga in pisana solata z vrta
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj