Hren je pravi superman!

883

Hren ima resda sloves nadležnega plevela, vendar bi ga morali imeti na vrtu vsi. In to ne le za dodatek k velikonočni šunki! Zakaj?

Že to, da ga je zelo težko izkoreniniti, nam pove veliko o njegovi moči in vitalnosti. Če pogledamo, kako vse lahko hren pomaga našemu zdravju, pa nam bo hitro jasno, zakaj bi moral biti nepogrešljiv v vsaki kuhinji. Hren je namreč odličen čistilec dihal, deluje protimikrobno, redči sluz, požene zaspane telesne pretoke, očisti sinuse, pospeši prebavo (je prava telovadba za lenuhe!) … Uporabljamo ga lahko tudi kot protibolečinsko sredstvo in kot protistrup (se spomnite Japoncev in wasabija poleg surovih rib?). V primerni količini lahko deluje celo proti rakavim obolenjem!

Torej imamo vse razloge, da ga čim več uporabljamo. Kako in v kakšnih količinah?
O vsem tem je govorila Sanja Lončar v oddaji Zeliščarnica na Radiu Maribor.

Prisluhnite! 


Preberite tudi:
Hren in česen za razsluzevanje telesa
Zdravilne korenine za zdrav imunski sistem
Hren je slovenski ingver

Vas zanima, kako lahko hren pomaga pri virusnih obolenjih? Potem vzemite v roke knjigo Naravne rešitve za težave z virusi. Če vam je ljubše pridobivati znanje skozi video posnetke, pa vabljeni k ogledu spletne delavnice pod vodstvom Sanje Lončar Naravne rešitve za krepitev protivirusne obrambe.

Prejšnji članekKje naj najdem čas?
Naslednji članekKava, ki ne draži želodca
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj