Tekstil je velik onesnaževalec okolja

  202
  Young blond woman out shopping in town emerging onto the street from a fashion boutique having a seasonal sale carrying two large carrier bags

  Moda – igra navdiha, igra iluzije, igra različnih vlog – se vedno začne z izbiro ustreznih materialov. Materialov, ki ustvarjajo te iluzije, spremenijo postave ljudi in navdihujejo vse, ki pred omaro razmišljajo, kaj bi oblekli. Nekoč smo za dobre tkanine plačevali več. Tekstil iz bombaža, lana, kašmirja, volne in svile smo cenili ter bili pripravljeni za kakovost, ki je trajala, odšteti več denarja, saj smo vedeli, da bomo oblačilo nosili dalj časa.

  Danes je precej drugače. Ali vemo, s kakšnimi tkaninami vsak dan prekrijemo naš največji organ, kožo? Kakšne kompromise sprejemamo zaradi hitre mode in prehitrega menjavanja oblačil?

  V Zvezi potrošnikov Slovenije so se poglobili v vrste tkanin in njihove lastnosti in pripravili pregled, ki vam bo v pomoč pri izbiri tekstila, dobrega za vas in okolje.

  Preberite!


  Preberite tudi:
  Visoka tehnologija za ustvarjanje iluzij
  Tekstil za enkratno uporabo

  Prejšnji članekTelesna dejavnost in duševno zdravje v starosti
  Naslednji članekRakotvornih in mutagenih kemikalij je vse več, namesto vse manj
  Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj