Kakšno vodo pijemo?

hand pouring a glass of water from filter tap

Vsi se zavedamo, da brez vode ne gre, kljub temu pa smo na tem področju pogosto vse preveč nevedni in nepripravljeni.

Voda ni več problematična samo po kemični plati. Z načinom kuhanja jo pogosto uničujemo tudi sami. Pogovarjali smo se z več bioresonančnimi terapevti in zaupali so nam, da pri pacientih vse pogosteje ugotavljajo obremenitve z elektromagnetno deformirano vodo. Ko paciente povprašajo, kako kuhajo, ugotovijo, da uporabljajo mikrovalovne pečice, indukcijske štedilnike ali hitre grelnike.

Vsake toliko se pojavijo tudi obvestila o obveznem prekuhavanju vode in marsikdaj niti ne vemo točno, zakaj. Morda se je kaj zgodilo s podtalnico ali pa je prišlo kaj od zgoraj. Vemo le, da bi bila v primeru česar koli »izrednega« voda prva na udaru.

Zato smo, tudi za potrebe priročnika o radiaciji, preverili, katere metode čiščenja vode so najboljše, če pride do izredne kontaminacije.

Med filtri za vodo, ki lahko delujejo tudi brez tlaka iz vodovoda, je edini, ki lahko odpravi bakterije, zajedavce, težke kovine ter alfa in beta radioaktivne delce – direktna reverzna osmoza, ki ima lastno črpalko in jo lahko uporabite, četudi imate le vodo, zajeto v posodi. Sistem deluje, če filtru zagotovite nujni vir napajanja (agregat, solarna baterija …).
Več informacij je na voljo na spletni strani www.eko-logika.si in na telefonski številki (041) 671 028.

Druga dobra možnost so zelo zmogljivi filtrirni vrčki ali bidoni Seychelle, ki so predvideni tudi za čiščenje bolj onesnažene vode. Učinkovito odpravijo celo nevarne zajedavce in del radioaktivnih snovi. Te lahko poiščete na biovera.si.

V trgovinah za planince in popotnike (npr. www.kibuba.com) je mogoče kupiti tudi priročno napravico, s katero lahko vodo filtrirate po načelu reverzne osmoze. Opravilo bo nekoliko zamudnejše, vendar bo voda zanesljivo uporabna.

Od sredstev za čiščenja bolj onesnažene vode lahko uporabite še destilatorje, ki pa zahtevajo vir napajanja, na voljo pa so tudi taki, ki delajo tudi na štedilniku na plin ali drva (www.eko365.si).

Prejšnji članekLažna hrana za pravi denar?
Naslednji članekElektrosmog – tihi ubijalec našega zdravja

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj