Cepiva med doktrino in znanostjo

483
baby-newborn-in-hospital

Osnovno poslanstvo znanosti je ustvarjanje resničnih modelov o svetu. Znanost temelji na opazovanju, meritvi in matematiki. Doktrina pa je način razmišljanja, ki omogoča doseganje določenih ciljev, ki so v večini primerov ekonomski, se pravi, ustvarjanje profita. Interes znanosti je resnica, interes doktrine je profit. Resnica in profit se v glavnem izključujeta, doktrina velikokrat za doseganje svojih ciljev uporabi znanost tako, da le-ta zagovarja njeno razmišljanje.

V znanosti cepiv se je uveljavilo razmišljanje, da sta vzrok in posledica lahko ločena od časovnega sovpadanja. Pediater dr. Denis Baš je dal naslednjo izjavo: »Nekaj je vzročna povezava med cepivom in nekim nezaželenim učinkom, nekaj je pa časovno sovpadanje, ki ni nujno povezano«. Njegova izjava najbrž ni osebno mnenje, ampak je temeljno razmišljanje v infektologiji. Poglobitev tega razmišljanja kaže na to, da je vsiljeno stroki s strani doktrine multinacionalk, ki prodajajo cepiva, kajti ta način razmišljanja potiska iz polja obravnave stranske nezaželene učinke cepiv, ki za farmacevtske multinacionalke pomenijo ogrožanje profita.

Nadaljevanje prispevka Srečka Šorlija preberite na portalu Zdravo Slovenija.

Prejšnji članekRušenje ministra, ki je ustavil 5G?
Naslednji članekPomagajte zaščititi čebele in biotsko raznovrstnost po vsej Evropi!
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj