Brez pretoka energije nas ni

525

Samo za nekaj minut bi se ustavilo pretakanje krvi skozi naše telo – in zgodbe bi bilo konec. Enako je s pretakanjem vitalne energije v družini, podjetju, družbi, državi in celotni kulturi. Ko se proces nenehnega kroženja energije, hranil in izmenjave informacij ustavi, začne organizem pešati, ustavi pa se tudi odvoz vsega starega, odsluženega in za telo (družbo, podjetje …) strupenega.

V zadnjih letih smo priča blokiranju energije celotne družbe. Kot da bi si v želji, da bi ustavili manjšo krvavitev, namestili Esmarchovo prevezo, nato pa bi nam morali zaradi dolgotrajnega zastoja krvi amputirati nogo. Informacijska – in tudi fizična – blokada številnih področij življenja je posledično ustavila energijo družbe. Medtem ko strokovnjaki seštevajo samomore, bankrote, ločitve, primere depresije in odvisnosti od interneta, razpad dobavnih verig in druge neželene učinke … pozabljamo, da je edina trajna pot do zdravja vnovična osvoboditev pretoka energije.

Zgodovina nas uči, da so se vse civilizacije klavrno končale v trenutku, ko so obtičale v starih vzorcih ter poplavi konformizma in pomanjkanja navdiha.

Vsak holistični zdravnik najprej odpravi energijske blokade, saj ve, da telo v krču ne zmore uporabiti ne hranil ne zdravil. Če se energija ne pretaka, stoji vse – četudi telo na veliko polnite z najboljšimi prehranskimi dopolnili. Vse to bo brez učinka. Če se zrak ne premika, ne moremo prevetriti hiše!

Zato to številko posvečamo pretočnosti, cirkulaciji, srčno-žilnemu sistemu družbe in telesa. Poletje nam ponuja obilo priložnosti, da zaženemo vse, kar je v nas zaspalo, prečistimo vse, kar nas »maši«, in si napolnimo baterije. Škoda je vsakega zamujenega dneva, zato zavihajte rokave in naj se vse premakne na bolje.


Celotno številko junij/julij 2022 si lahko ogledate v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekMeta – priljubljena v kuhinji, domači lekarni in kozmetiki
Naslednji članekStrdki v ožilju globalne ekonomije
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj