Strdki v ožilju globalne ekonomije

Double exposure of businessman and graph growth of business with world map of transportation and logistics network distribution and trucks of industrial cargo freight for shipping. import-export.

Junij 2022 – Svetovna ekonomija je velik organizem, ki je že dolgo odvisen od infuzij, transfuzij in številnih »operacij«, ki pacienta vzdržujejo pri življenju.

V zadnjem času epidemija covida-19 stanja ožilja ni poslabšala le pri tistih, ki jih je doletel ta virus, temveč je ustvarila tudi številne »strdke« v cirkulaciji svetovnih trgov.

Spomnimo: globalizacija si je pot do prevlade nad lokalnimi igralci utrla prav s spretno rabo logistike, ki je omogočila, da je majica, čevelj ali žito, pripeljano s Kitajske ali iz Brazilije, na koncu cenovno ugodnejši kot to, kar izdelamo pri nas. Brez učinkovite logistike kaj takega ne bi bilo mogoče. Računalniki, sateliti, najboljši načrtovalci, sodobna prevozna sredstva in seveda zanemarjanje stvarnih stroškov za okolje so bili temelj poceni transporta, ki je na koncu trgovcem zagotavljal dobičke in učinkovito uničeval lokalne pridelovalce, svet pa povezal v eno samo veliko in vzajemno odvisno globalno vas.

Skoraj desetletje smo poslušali o učinkovitosti sistemov just-in-time, ki so zagotavljali poslovanje brez zalog. Vsaka stvar je prišla takrat, ko jo je podjetje potrebovalo, vse se je takoj odpeljalo … Vsak izdelek je prispel na police trgovcev natanko takrat, ko so ga potrebovali … Globalizacija je obetala pravljico.

Nato se je zgodila epidemija covida-19. Vseeno je, ali je izbruhnila sama od sebe – ali pa so jo malce porinili v svet. Učinek je enak. Vsaka karantena, vsaka zaprta tovarna, vsaka omejitev na meji … vse to je na številnih točkah upočasnjevalo in celo zaustavljalo nemoten pretok blaga.

Včasih vam je lahko špediter skoraj na minuto natančno povedal, kdaj bo prišel vaš tovornjak. Zdaj ste srečni, če pride v okvirno določenem tednu. Kdor je imel denar, si je nabral zaloge, hkrati pa dodatno podaljšal dobavne roke za druge – tiste, ki so z zamudo dojeli, kaj se dogaja na svetovnih trgih.

Špekulanti so zavohali denar, kot hijene zavohajo kri – in začela se je velika gostija. Le zakaj ne bi ladje še malce »zamudili«, če bo to prispevalo k temu, da se bodo cene še malce dvignile, mi pa bomo s tem tovorom zaslužili dvojno? Podjetja in trgovci so sprva godrnjali, nato pa so ugotovili, da lahko tudi sami dvignejo cene in zgolj skomigajo z rameni, češ da so »nemočni, saj se vse draži«. Ste opazili, za koliko so se podražili avtomobili? Zakaj? Zaradi zamud pri dobavi nekaj čipov?

Nova situacija je za vsakega špekulanta priložnost, ki se ji ne more upreti. Če so ljudje pripravljeni na podražitve, je lahko odgovor za vse epidemija, Ukrajina, Rusija … Le zakaj tega ne bi izkoristili?

In tako so ladje – tudi po nalogu ladjarjev in naročnikov – malo stale pred enim pristaniščem, malo pred drugim. Nekatere so namenoma poslali še na »sprehod«, saj vsak dan zamude dvigne ceno tovora za več, kot jih stane zamuda. Zdaj pa že dva meseca (to pišem dan pred obljubljenim odprtjem Šanghaja) ladjevje stoji pred največjim kitajskim pristaniščem, saj so se Kitajci odločili dokazati svetu, da je virus mogoče »izbrisati«. (Četudi je za to moralo kar 25 milijonov ljudi za dva meseca v hišni pripor.)

Bodo strdki povzročili infarkt?

Vemo, da naši možgani brez oskrbe s hranili ne zmorejo preživeti niti minute. Verjemite, da tudi svetovna ekonomija tozadevno ni v prav nič boljšem položaju.

Na muhi so predvsem majhna in srednja podjetja, ki si niso mogla izpogajati cen za leta vnaprej, zaradi česar so odvisna od trenutne ponudbe na trgu. Tudi ko nečesa zmanjka, veliki po zaslugi svoje moči in povezanih sistemov hitreje izsilijo dobavo. Mali pa pobirajo drobtinice in močno preplačujejo vse, kar potrebujejo za svoje delovanje. Tudi koronske pomoči so bile razdeljene na administrativno tako zapleten način, da so posledično veliki dobili veliko več kot majhni.

Kolikokrat je mogoče proizvodnjo ustaviti in jo vnovič zagnati? Kdor zdrži, bo pobral tudi trge drugih. Kdor nima dovolj denarja za financiranje te dolgotrajne partije pokra, ima možnost, da vse postavi na kocko – ali da se umakne iz igre, ne glede na to, kako dobre karte ima v rokah.

Poznam številne uspešne lokalne obrtnike, ki so tik pred bankrotom. Kaj jim pomaga, da so kupili skoraj vse surovine, ki jih potrebujejo za svoje delo, če pa nikakor ne dobijo ene same drobnarije, brez katere ne morejo dokončati svojega izdelka? Denar so zablokirali v zaloge surovin, izdelkov pa vseeno ne morejo dokončati. Razumljivo je, da stoji Revoz, ki zaradi manjkajočih čipov ne more dokončati avtomobilov. Nedopustno pa je, da smo se spravili v položaj, ko v Sloveniji ne moremo več izdelati ne čevljev ne nogavic, ne da bi uvozili 80 odstotkov potrebnih sestavin.

Tudi naša živilska industrija je zelo odvisna od strojev, materialov za pakiranje, kemičnih dodatkov … ki vsi po vrsti prihajajo od drugod. Krava bo že dala mleko, vprašanje pa je, ali bo cisterna, ki ga mora prevzeti, v voznem stanju, ali bodo stroji za predelavo v mlekarni delali in ali bo na koncu pravočasno prispel zamašek na plastenki. Zamislite si, da pride vse – razen tega zadnjega zamaška?

Včasih je moja babica za zapiranje vseh steklenic in kozarcev uporabila malce celofana in elastike, izdelane iz počene pnevmatike kolesa. Tovrstna znanja bomo morda že kmalu znova potrebovali.

Če želimo preživeti, bomo morali vnovič povezati domače verige dobaviteljev, se vrniti k manj zahtevnim, vendar zanesljivim delovnim metodam in namesto dobička znova na prvo mesto postaviti kakovost in varnost.

Morda bomo čez deset let covidu-19 in Putinu hvaležni za streznitev in vrnitev k normalnosti. S tem pa se bo tudi kri po ožilju našega gospodarstva pretakala veliko bolj zdravo.

Pretočna poštena ekonomija

Številne nevladne organizacije in civilne inici­ative se dejavno ukvarjajo z neposrednim povezo­vanjem kmetov in potrošnikov. Več informacij o tem, kje imajo sedež, kako delujejo in kako se jim pridružiti, najdete na spletnem naslovu https://www.zazdravje.net/ zdrava-hrana/eko-trznice/.

Če menite, da na našem seznamu manjka še kakšna koristna informacija, nam to sporočite na e-naslov [email protected].

Skupaj ustvarjamo novo pretočno pošteno ekonomijo!


Preberite tudi: Brez pretoka energije nas ni

Prejšnji članekBrez pretoka energije nas ni
Naslednji članekPehtran – mali zmaj med začimbami

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj