Nočni obisk: O prehranski varnosti z Marjanom Kogelnikom

532

Marjan Kogelnik je že vsaj desetletje pomembno vpet v varovanje naše prehranske varnosti. Svarilo je resno, ne smemo dovoliti propada malih kmetij. S projektoma Oskrbovalnica.si ter Sooskrbovalnica Desetinka združuje in varuje kmete ter nas, potrošnike.

Marjan ima tri sinove. Po tistem, ko si je ustvaril družino, se je še bolj nagibal k naravi in vsa znanja želel podeliti z drugimi, preprosto zato, ker so dobra. Svet mikroorganizmov, ki celijo zemljo in oživljajo nas, revitalizirana voda, lokalna znanja, navade in običaji ter pristnost Slovencev, to so teme, ki jih močno čuti in je o njih spregovoril tudi v oddaji Nočni obisk na Radiu Prvi.

Prisluhnite!

Marjan je tudi večino svojega življenja vegetarijanec. Zato je voditeljici Vesni Topolovec v oddaji zaupal tudi svoje recepte za najboljše ajdove žgance, ki jih pripravlja po koroško, pečene kostanje, shranjene v med in kandiran česen, ki je, kot pove Marjan, fantazija. Ravno v tem tednu (16. 10. 2023) je iz kleti prinesel kozarec, v katerem je fermentiral dlje, kot je na svetu njegov najmlajši sin, ki ima 12 let.

Preverite!


Preberite tudi:
Vam je hrana še vedno samoumevna?
Število kmetij še vedno strmo upada
Oskrbovalnica – neprofitni projekt za bolj samooskrbno in zdravo prihodnost

Prejšnji članek53. Sejem Narava-zdravje, sejem za zdrav življenjski slog
Naslednji članekKaj je narobe z mojim zdravjem?
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj