53. Sejem Narava-zdravje, sejem za zdrav življenjski slog

  333
  Mednarodni obrtni sejem Celje, Damjana in Karmen, knjige, novice, stojnica

  Od 19. do 21. oktobra bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 53. sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje. Letošnje vsebine bodo poudarjale pomen zdravja, zdrave prehrane, gibanja in dobrega počutja ter okolja in stika z naravo.

  Strokovnjaki Stavbne in bivalne biologije bodo informirali, kaj vse lahko ogroža naše zdravje v prostorih, v katerih bivamo, in kako se tem vplivom izognemo. O naravnih rešitvah za bolj zdravo bivanje pa bo predavala tudi Sanja Lončar.

  V ospredju bo zdrava, lokalno pridelana in sveža hrana. Na sejmu boste lahko spoznali ponudnike domačih mlečnih izdelkov, medu, gob, sadja in zelenjave, različnih olj ter izdelkov s čilijem.

  Udeleženci sejma boste lahko raziskovali najnovejše trende ekološke nege kože in aromaterapije, odkrivali čudeže naravne kozmetike ter se udeležili poučnih predavanj o osnovah nege kože in zaščite kože pred UV-sevanjem tudi pozimi.

  Poleg tega je cilj sejma povečati ozaveščenost o zdravem načinu življenja. Na sejmu bodo izvajali brezplačne meritve, različne delavnice, ozaveščali bodo o problematikah, kot so srčno-žilne bolezni, celiakija, demenca, ter ponudili rešitve za spodbujanje boljšega razumevanja in podpore prizadetim.

  V današnjem hitrem načinu življenja se vsakodnevno srečujemo z različnimi oblikami stresa, zato bodo strokovnjaki predstavili različne pristope in tehnike za uravnavanje skritega stresa ter doseganje duševnega zdravja.

  V sklopu obsejemskega dogajanja bodo potekala predavanja Maraton pozitivne psihologije, ki udeležencem pomagajo pri odgovoru na vprašanje: »Kaj je dobro življenje?« Predavanja na aktualne teme o vzgoji otrok ter nasvete staršem bodo vodili strokovnjaki s področja psihologije.

  Narava-zdravje tudi za živalski svet

  Za tiste, ki vas zanimajo narava in eksotične živali, bo vzporedno s sejmom Narava-zdravje potekala 30. razstava eksotičnih živali BIOEXO. Obiskovalci boste imeli priložnost spoznati edinstven živalski svet in pomen varovanja biotske raznovrstnosti.

  Potekala bo tudi razstava pasemskih malih živali, ogledali si boste lahko različne vrste živali, kot so na primer kunci, perutnina in golobi. V četrtek bo potekalo ocenjevanje teh živali, v soboto pa bo razglasitev rezultatov ocenjevanja in podelitev priznanj prvakom.

  Nagrajeni Inovativni mladi kmetje 2023 bodo prestavljali pomen, lepote in prednosti kmetijskega poklica s pomočjo predstavitve vsakdana in kmetijskih produktov. Predstavniki ekoloških kmetij pa pomen ekološkega kmetijstva za ohranjanje narave in zdravja.

  Pripravljamo tudi spremljevalni program, ki bo zanimiv in privlačen za vse generacije. Z interaktivnimi razstavami, informativnimi delavnicami in privlačnimi predstavitvami bo dogodek namenjen vsem, ki želite sprejeti bolj zdrav in okolju prijazen način življenja.

  Vstopnice si lahko zagotovite tudi prek spleta in se izognete gneči na sejemskih blagajnah.

  Za več informacij o sejmu spremljajte spletno stran: https://www.narava-zdravje.si


  Po daljšem času nas boste našli tudi na sejmu Narava-zdravje našli tudi nas

  Skupaj s Stavbno biologijo bomo prisotni v DVORANI KOCKA/A2 na poziciji številka 9.

  Tam vas bodo čakali izvodi novic, knjige projekta s popustom in seveda še veliko dobrih informacij za bolj zdravo bivanje.

  V soboto, 21. 10., pa vabimo še na dve brezplačni predavanji v sklopu sejma.

  Obe predavanji bosta pri sejemskem odru KUPOLA:

  Od 10. do 11. ure, Sanja Lončar:
  Vpliv zraka v bivalnih prostorih na naše možgane in kako lahko težavo rešujemo na naraven način

  Od 11. do 12. ure, Igor Šajn:
  Razlogi za pojav plesni, reševanje problematike, ukrepanje ob poplavi, kako do neoporečne vode iz pipe

  Po predavanju bo Sanja podpisovala knjige na razstavnem prostoru in vam bo na voljo tudi za dodatna vprašanja.

   

  Prejšnji članekBosta na svetu le dve vrsti kur?
  Naslednji članekNočni obisk: O prehranski varnosti z Marjanom Kogelnikom
  Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj