Bodo bogati čez 14 dni ponovno podvojili svoje premoženje?

  V času, ko se Slovenija ponovno zapira (verjetno ne zadnjič), mnogi premišljujejo, da se za podjetnike verjetno ne bo veliko spremenilo. Kar se ne proda v živo, se bo prodalo po spletu.

  Da ne gre le za spremembo načina dostave, opozarja Sandra Klemenc. Kam bo šel denar od spletnih naročil in kaj to na koncu pomeni za vse nas, preberite v njeni FB objavi, ki jo poobjavljamo z njenim dovoljenjem.

  “Preden danes zapremo svoja vrata za nevemkoliko dni, sem mislila, da objavim tale moj plastičen in hiter pogled na trenutno situacijo.
  Tokrat le z vidika trgovin na spletu. Ko sem v zadnjih tednih nekajkrat želela naročiti določene izdelke preko spleta (sadike, rože, tehnične stvari …), sem vedno na prvih straneh naletela na spletne trgovine, ki so se le zdele slovenske (napisane v popolni slovenščini), ko pa sem šla malo brskat, sem ugotovila, da gre za tuja podjetja, ki v Sloveniji nimajo niti sedeža, niti zaposlenih. Kar pomeni, da od nakupov v teh spletnih trgovinah, razen od dostavnih služb v Sloveniji (ki le povečujejo število dostavljenih paketov po ”glavi” dostavljavca v okviru njegovega službenega časa, novih delavcev pa v večini ne zaposlujejo), nima Slovenija NIČ!!!

  Zaradi spletnih tujih gigantov, ki vlagajo velike denarje v oglaševanje, se izdelki slovenskih podjetij mnogokrat pojavijo na vašem ekranu le takrat, ko direktno vtipkate v brskalnik ime že poznanega!!! slovenskega podjetja – a to ste seveda tisti, ki nas že poznate. Novih uporabnikov naših izdelkov ali storitev pa ni.

  Tako naj omenim, da naročila izdelkov od tujih podjetij ne vključujejo dela, ne znanja slovenskega delavca, niti stroškov za delovanje na fizičnih lokacijah (skladišče, pisarna, trgovina) podjetij v Sloveniji (saj izdelki do kupca prispejo direktno iz tujine). Tako raste na eni strani finančna podpora tujim podjetjem in s tem včasih tudi nehote krepimo tuje gospodarstvo, na drugi strani pa se šibi in uničuje slovensko gospodarstvo, na ta račun se izgubljajo delovna mesta in zaradi vsega, kar vse to potegne za sabo, se še bolj krha kakovost življenja vsakega izmed nas.

  Zaradi vedno nižjega standarda v državi se nakupi cenovno ugodnejših tujih izdelkov tako že povečujejo. A sedaj poleg Amazon-a, Wish-a … na slovenskem spletu prevladujejo spletne trgovine vseh izdelkov iz vseh branž. In glede na to, da je večina fizičnega poslovanja v teh časih onemogočena in tako že ni normalnega pritoka denarja za javni proračun, polzi denar tudi od poslovanja preko spletnih trgovin v tuje roke.

  Če kdaj, je sedaj res pomembno, da se – kolikor le lahko – zaščiti slovensko gospodarstvo, da bodo lahko vsaj nekako funkcionirale tudi druge veje (glej sliko zgoraj).
  Zato prosim vse, ki v teh časih navijate za to, da se celotno gospodarstvo ustavi, da se malo ustavite tudi vi in pogledate, kaj vse se iz našega dela financira. Slej kot prej, bo za našo ”lakoto” prišla tudi slabša kakovost življenja vseh tistih, ki trenutno še imajo vsak mesec nakazilo na tekočem računu. Država ni vreča brez dna, pa čeprav glede na razmetavanje z denarjem mnogokrat tako kaže. Na koncu bomo kratko potegnili vsi – le časovni termini bodo različni.

  Tako da bi vas ob tej priložnosti prijazno pozvala, da poskušate podpreti slovensko gospodarstvo in če kupujete preko spleta, vsaj določene izdelke kupite od slovenskih podjetij in preverite, ali so navedeni podatki sedeža podjetja – z naslovom ter splošnim delovanjem – v Sloveniji.”


  Originalna FB objava Sandre Klemenc.

  Prejšnji članekNeumen kot kura?
  Naslednji članekZačinjena glava?

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj