Poletna priprava na jesenske težave z virusi

461

Virusi niso nič novega. Novo je le to, da smo v zadnjem času pozabili, da so se z njimi uspešno spopadali že tisočletja, in sicer brez kemije. Dejansko ima vsaj 55 rastlin znanstveno dokazano protivirusno delovanje, 11 od njih pa deluje tudi na koronaviruse. Z naravnimi rešitvami bi torej lahko obvladali celo pandemijo …

Ampak kaj lahko naredimo proti mutacijam? Katere začimbe, rastline in naravne pripravke uporabiti poleti, da bi bili bolj zdravi jeseni, ko virusi tradicionalno krožijo med ljudmi?

Obstaja veliko univerzalnih rešitev, s katerimi lahko zavarujemo svoje sluznice (ne glede na vrsto virusa, ki jih želi prebiti). Zagotovo posebno mesto zasedajo zdravilne sluzi. Kako jih pripraviti in zakaj jih ne smemo pregreti ter katere rastline uporabiti v določeni fazi boja proti virusom?

Sanja Lončar ima vrsto prepotrebnih napotkov za zaščito pred virusi, razkrila pa je tudi, nabiranja katere rastline nikakor ne smemo zamuditi v juniju.


Vse podrobnosti o protivirusnih rastlinah in njihovi uporabi so vam na voljo v knjigi Naravne rešitve za težave z virusi.

Prejšnji članekDan lokalne hrane
Naslednji članekPrimerjalno ocenjevanje sadnih jagodnih jogurtov – v nekaterih jagod le za vzorec
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj