Zares zelene rešitve

760

Včasih pozelenim od slabosti, ko slišim, kaj vse nam ponujajo kot »zelene rešitve« na področju transporta, energetike, zdravje in prehrane. Ker se nam res zdi škoda časa in dragega tiska, da bi pod drobnogled jemali vse neumnosti, s katerimi nas bombardirajo »rešitelji sveta«, smo raje zavihali rokave in poiskali stvarne naravne rešitve, s katerimi si lahko pomagamo do več energije, boljšega zdravja in celostne samooskrbe.

Če želimo ohraniti zdravo telo in zdrav duh, nas v Sloveniji narava spomladi še dodatno podpre. Svež zrak, dišeči travniki, samonikli zakladi in gorski izviri so neprecenljivo darilo, ki ga 80 odstotkov zemljanov ni deležnih. Nehajmo tarnati nad vsem, kar nas moti, in izkoristimo pomlad kot odličen trenutek za pospravljanje pred svojim pragom. Čas je za nove začetke in za pospešeno veliko pospravljanje nakopičene nesnage, ki nam jemlje moči.

Če kombiniramo lastno samooskrbo, samonikle zaklade in preverjene naravne rešitve, bomo hitro odpihnili spomladansko utrujenost in druge težave, ki jih pogosto prikliče pomlad.

Upamo, da vam bodo naši nasveti, izkušnje in dejstvo, da smo z vami že osemnajsto leto, pomagali, da boste tudi vi vzeli v roke vajeti svojega zdravja in dobrega počutja. Z malce dodatnega napora lahko uveljavimo lastno zdravstveno reformo in sami poskrbimo za prehransko varnost. Bodite prepričani, da smo lahko pri tem veliko uspešnejši kot katera koli ministrska ekipa.

Samo če bomo vsi uveljavljali svoje »zelene rešitve«, bo prihodnost bolj zelena za vse.


Celotno številko april/maj 2023 lahko preberete v digitalni obliki v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekKoliko stane odprava bolečin?
Naslednji članekOb svetovnem Dnevu zdravja o dejanskem »zdravju«
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

2 KOMENTARJI

  1. Mene pa zanima, kje se še da vdihavati svež zrak? In tisti, ki ne vedo o čem govorim, naj večkrat pogledajo na nebo ali pa na poslušajo video, v katerem govori bivši direktor JATA oz. dokazov je veliko, samo poiskati jih je treba. Lp

    • Pozdravljeni, Vesna! Ne potrebujemo dodatnih dokazov, vemo, kaj se dogaja, vendar naj vam to ne vzame veselja do življenja. Kljub vsem obremenitvam “od zgoraj”, je zrak v Sloveniji še vedno delikatesa v primerjavi z večino sveta. Največja obremenitev prihaja še vedno iz naših izbir – wifi, okolje, hrana, vzorci … Z določenimi dodatnimi ukrepi – več razstrupljevalne hrane in misli – pa je življenje v Slovenji še vedno nadstandard.
      Dajmo se potruditi in izkoristiti, kar imamo. Imamo pa zares še veliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj