Učinkovito? Zeleno? Zdravo?

Jezdeci apokalipse se očitno že oglašajo. Bolezni, vojna, požari, suša in draginja so del našega vsakdana. Ali imamo učinkovite rešitve za težave, ki se kopičijo na vseh življenjskih področjih?

Najglasnejši pri ponujanju rešitev so prav tisti, ki v težavah vidijo priložnost za uveljavitev svoje agende. Največji piarovski strokovnjaki, ki jih plačujejo samooklicane elite, nam skušajo kot zelene prodati številne rešitve, ki so vse prej kot zdrave, sonaravne in vredne človeka z veliko začetnico.

Strategijo »ustvari težavo, počakaj, da postane neznosna, nato pa kot edino možno rešitev ponudi svojo agendo« opažamo že na številnih področjih. V ospredju so besede »učinkovito spopadanje s podnebnimi spremembami«, »zeleni prehod«, »trajnostno«, »skrb za zdravje« … Raje si oglejmo, kaj je v resnici učinkovito, naravno, preverjeno, zdravo …

Drži, na našem planetu bo treba marsikaj zgraditi bolje. Zato lahko tudi mi začnemo mahati s sloganom Build Back Better (zgradimo znova bolje) ter ponujati svoje vizije, rešitve in pristope, ki bodo bolj v korist narave in človeka.

Številni nevladniki smo svoje zamisli že poslali Vladi RS in Ministrstvu za kmetijstvo RS. V številnih društvih si dejavno prizadevamo, da bo novi svet v resnici boljši za vse. Novi svet ne nastaja na spletnih platformah, temveč v resničnem življenju in v slehernem kotičku naše lepe dežele. Ne sedite križem rok, kajti vsaka zamujena ura »izzive« le množi.


Celotno številko avgust /september 2022 si lahko ogledate v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekDivji nomad, strastni zemljan in permakulturni načrtovalec
Naslednji članekPosušena Evropa!?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj