Učinkovito? Zeleno? Zdravo?

1229

Jezdeci apokalipse se očitno že oglašajo. Bolezni, vojna, požari, suša in draginja so del našega vsakdana. Ali imamo učinkovite rešitve za težave, ki se kopičijo na vseh življenjskih področjih?

Najglasnejši pri ponujanju rešitev so prav tisti, ki v težavah vidijo priložnost za uveljavitev svoje agende. Največji piarovski strokovnjaki, ki jih plačujejo samooklicane elite, nam skušajo kot zelene prodati številne rešitve, ki so vse prej kot zdrave, sonaravne in vredne človeka z veliko začetnico.

Strategijo »ustvari težavo, počakaj, da postane neznosna, nato pa kot edino možno rešitev ponudi svojo agendo« opažamo že na številnih področjih. V ospredju so besede »učinkovito spopadanje s podnebnimi spremembami«, »zeleni prehod«, »trajnostno«, »skrb za zdravje« … Raje si oglejmo, kaj je v resnici učinkovito, naravno, preverjeno, zdravo …

Drži, na našem planetu bo treba marsikaj zgraditi bolje. Zato lahko tudi mi začnemo mahati s sloganom Build Back Better (zgradimo znova bolje) ter ponujati svoje vizije, rešitve in pristope, ki bodo bolj v korist narave in človeka.

Številni nevladniki smo svoje zamisli že poslali Vladi RS in Ministrstvu za kmetijstvo RS. V številnih društvih si dejavno prizadevamo, da bo novi svet v resnici boljši za vse. Novi svet ne nastaja na spletnih platformah, temveč v resničnem življenju in v slehernem kotičku naše lepe dežele. Ne sedite križem rok, kajti vsaka zamujena ura »izzive« le množi.


Celotno številko avgust /september 2022 si lahko ogledate v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekDivji nomad, strastni zemljan in permakulturni načrtovalec
Naslednji članekPosušena Evropa!?
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj