So se svetu zmešali hormoni?

Svet okrog nas dobiva vse več značilnosti zmešnjave. Preden napačno pomislimo, da je za vse kriva peščica psihopatov, je dobro, da pogledamo globlje, v vzroke pod težavami, ki jih opažamo na površju.

Pri tem ne mislim na geopolitične analize dogajanj v zadnjih desetletjih. Te so seveda zaželene, ne segajo pa dovolj globoko – do korenin nasprotij, ki nam danes grenijo življenje.

Kot boste prebrali v članku dr. Biljane Dušić, se vse začne s porušenim ravnovesjem odnosa med ženskim in moškim principom. Bodisi gre za naš odnos do Narave, za odnos med moškimi in ženskami ali za odnos teh dveh energij v naših telesih, če ravnovesja ni, nastajajo trpljenje, kaos in destrukcija.

Veliki finale civilizacije, ki že tisočletja hodi v napačno smer, malikuje moč, denar, material …, se odvija pred našimi očmi. In ne, ne bo ga rešil ta ali oni ukrep vlade. Tisto, kar je v osnovi grajeno na napačnih temeljih, ne more obstati. Fasader ne more popraviti stavbe, ki se ji majajo temelji. Tableta ali cepivo ne more obvarovati izčrpanega, zastrupljenega in nepretočnega telesa pred boleznijo. Ad-hoc ukrepi pa ne morejo rešiti družbe, ki je izgubila svoje osnovne vrednote in povezanost.

Ko naša zavest in telo nista v ravnovesju, to takoj začutimo tudi na »zmešanih hormonih«. Večkrat smo že pisali o obdobjih, ko so hormoni še posebej »razigrani«. Tokrat se posebej posvečamo obdobju, ki je za ženske lahko obdobje pekla ali novega rojstva.

Tako kot družba očitno gre skozi hudo menopavzo (iz katere bo prišla ali prenovljena ali še bolj izčrpana in bolna), tudi žensko telo v tem obdobju potrebuje več podpore in modrih odločitev.

Upamo, da vam bodo naši prispevki koristili na poti preobrazbe ter k večji uglašenosti in notranjemu miru.


Celotno številko oktober/november 2022 lahko preberete v digitalni obliki v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekZdrave in zdravilne vode Slovenije
Naslednji članekKokoši so lahko tudi “zdraviteljice” prsti

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj