Se prebujamo?

956

Avgust 2023 – Politika je v teh dneh na dopustu. Večina ljudstva tudi. V ozadju pa že grmi, saj se približujejo nevihtni oblaki v obliki paketov novih zakonodaj, pravilnikov in obveznosti, ki utegnejo v naše življenje poseči, kot še nič doslej. Poletje je vselej čas, ko gredo v »javno razpravo« in glasovanje predlogi, o katerih oblasti želijo, da bi šli mimo neopaženi. Ali bodo tudi sprejeti, je odvisno od nas.

Na vseh področjih je čutiti, da se ljudje povezujejo, ozaveščajo, znova pridobivajo pozabljena znanja in kompetence ter si skušajo vzeti nazaj ukradeni planet in ukradene pravice.

Ivan Jurgec je dober dokaz za to, da lahko že en vztrajen posameznik potrka na vrata državnega zbora in zahteva referendum za vpis pravice do gotovine v ustavo. Še boljše je, kadar se združi več ljudi ‒ in prav to se dogaja na različnih področjih. Ne čakajte, da se bo za vaše pravice zavzel nekdo drug. Priključite se številnim društvom, iniciativam in posameznikom, ki vlagajo ogromne napore, da bi za vse nas stvari premaknili na bolje.

Se bo strankam, ki so ostale zunaj parlamenta, uspelo povezati in stopiti v ospredje? Bomo našli pot iz strankokracije, ki javno sporoča, da brez zadržkov podpira vse člene agende 2030? Kot država celo na najspornejše člene nove pogodbe, ki jo pripravljajo v Svetovni zdravstveni organizaciji, nismo imeli nobenih pripomb! Prav zato se ozaveščeni posamezniki združujejo na mednarodni ravni in tako poskušajo preprečiti sprejetje zakonodaje, ki bi omogočila razglasitev svetovne zdrav­stvene diktature.

Nam bo uspelo ubraniti hrano, zemljo in vodo pred plenilskimi interesi velikega kapitala? Slovenskega kmeta lahko reši zgolj ozaveščeno ljudstvo, ki se zaveda, da bomo takrat, ko ne bo več domače hrane, na milost in nemilost prepuščeni »korporativnemu futru«. Kmet ne potrebuje potrošnika, pač pa part­nerja v dobrem in slabem.

Ni preprosto, vendar druge poti preprosto ni. Sicer bomo, kot je zapisal že Julian Assange, zadnja svobodna generacija, ki je hodila po Zemlji.


Celotno številko avg/sept 2023 si lahko ogledate v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekSte vedeli, da ima vaše srce spomin?
Naslednji članekSeptembrski “Čas zame” povezuje srčne ljudi
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj