Samooskrba je veliko več kot poln krožnik!

To je najboljša bližnjica do polnega srca.

Ko živimo z naravo, ji dopuščamo, da nas ljubi, hrani, zdravi in uči, to pa ne napolni le naših želodčkov, ampak še marsikaj drugega.

Znanstveniki so dokazali, da nas zdravi že zgolj stik z zemljo, da ozemljitev iz telesa odstrani številne obremenitve in deluje močneje kot najmočnejši antioksidanti. Bakterije iz tal učinkoviteje prispevajo k dvigu razpoloženja in izločanju hormonov sreče kot sintezni antidepresivi.

Hrana, ki smo jo pridelali sami, je neprimerljiva s tisto, ki jo kupujemo z denarjem. Hvaležnosti, ki jo ob tem občutite, pa vas ne more naučiti noben duhovni učitelj.

Seveda vsega, kar potrebujemo, ne moremo pridelati sami, zato moramo samooskrbi dodati še en S – sodelovanje. Ta »rožica« na slovenskih tleh resda uspeva nekoliko slabše, zato jo moramo v teh »nevihtnih časih« še toliko bolj oskrbovati. Ko pa se enkrat zakorenini, čudovito obrodi.

Tokrat vam želimo poslati prav to seme – seme sodelovanja z velikim S, da ga boste tudi sami zasadili in negovali, kajti le tako bo obrodilo močno in zdravo skupnost. Kot boste spoznali tudi med branjem teh novic, pri katerih nastajanju so sodelovali številni entuziasti s področja samooskrbe, ne boste prvi, ki hodi po tej poti.

Številni koraki so narejeni, številne vezi stkane, vlak, ki pelje proti drugačnim vizijam prihodnosti, pa že pridobiva hitrost. Bi radi skočili nanj?


Celotno številko junij/julij 2021 lahko preberete v PDF obliki v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članek4 letni časi na podeželju
Naslednji članekOdprto pismo Iniciative slovenskih zdravnikov o poročanju o neželenih stranskih učinkih cepiv

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj