Kam?

346

Kot je že pred leti zapisal Anton Komat, se bodo na koncu vse krize (zdravstvena, okoljska, politična in ekonomska) končale na krožnikih.

Podnebje, vojne, ekonomske špekulacije – vse to še kako vpliva na to, kaj bomo jedli in iz česa gradili svoja telesa v prihodnosti. In o tej prihodnosti se odloča zdaj. Z zakonodajo, ki jo bomo predlagali, sprejeli ali le tiho dovolili.

Število predlaganih zakonov, uredb, pravilnikov, ki dobesedno dežujejo »v imenu zelenega prehoda«, je težko spremljati in pregledovati. Posebej nam, ki to počnemo v prostem času. Tista druga stran pa je v dosego svojih ciljev vpregla največje strokovnjake, lobiste in neomejena denarna sredstva.

Zasebni kapital, ki že obvladuje WHO, snuje prevzem svetovnega zdravstva. Bankirji, ki obvladujejo svetovne finance, bi si radi prilastili denar kot orodje nadzora in si zagotovili, da jim bo vsaka naša uporaba denarja ustvarjala nove dobičke. Prehranske korporacije že imajo v rokah skoraj vse, kar se je dalo kupiti, in zdaj stegujejo roke še po tistem, kar je bilo do sedaj vedno skupno dobro.

V stoletjih se socialni in ekonomski sistem ni majal tako dramatično, kot se to dogaja zdaj.

Bodo naši vnuki ponovno hlapci na zemlji novih gospodarjev ali nas bo vse, kar se dogaja, končno premaknilo iz hipnotičnega spanca ter uživanja v kruhu in igricah?

Mislite, da pretiravamo.

Vabljeni, da se prepričate sami in preberete dejstva, ki jih objavljamo na naslednjih straneh. Čas za leporečenje je minil. Ali ste del rešitve ali pa ste del problema.


Celotno številko okt/nov 2023 si lahko ogledate v Arhivu tiskanih novic.

Prejšnji članekPozor pri izbiri proteinskih izdelkov
Naslednji članekŠtevilo kmetij še vedno strmo upada
Sanja Lončar že od leta 2005 vodi največje slovensko nevladno gibanje – projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, ki raziskuje številne naravne rešitve za težave sodobnega človeka. Je urednica in soavtorica 23 knjižnih uspešnic, od katerih je 7 prevedenih v nemški jezik: Naravne rešitve za težave z virusi (2021), Samooskrba v praksi (2020), Kako do več energije (2019), Sveža zelenjava 365 dni v letu (2018), Zdravilna moč začimb za otroke (2018), Naravne rešitve za bolečine (2018), Kako ohraniti možgane (2017), Uravnajte ščitnico (2017), Ščepec ustvarjanja (2016), Naravne rešitve za radiacijo (2016), Konec zgage in ostalih želodčnih težav (2016), Adijo prehladi (2016), Ščepec vedenja (2013), Ščepec rešitve (2012) ... Deluje kot predavateljica, publicistka, urednica, novinarka in raziskovalka. Predava in vodi seminarje za strokovno in splošno javnost v Sloveniji, na Hrvaškem v Avstriji in Nemčiji. Vodi tudi informacijsko središče Zazdravje.net in izobraževalni portal Delavnice.zazdravje.net ter ureja tiskano glasilo Zazdravje.net.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj