Drugi izpitni rok

Ker na prvi izpitni rok nismo bili pripravljeni, smo se mu povečini izognili. In kaj, kar bi lahko izboljšalo naše možnosti, da brez težav opravimo izpit, na katerem se bomo prej ali slej verjetno znašli vsi, smo se v tem času naučili?

Preden se zaradi zamujenih priložnosti in napačnih prioritet spravimo nad državo, bi bilo dobro najprej pomesti pred lastnim pragom ali, bolj dobesedno, v lastni hiši!

Kaj smo storili, da smo to jesen bolje pripravljeni na drugi, tretji in vse druge »valove«? Bo naša imunska obramba kos virusu, ki kljub vsemu ni ne ebola ne kuga? Naloga ni tako zapletena, kot se sprva zdi.

Zdaj, ko vsi poznamo nekoga, ki je zbolel za covid-19 in ga tudi prebolel, lahko opazujemo tudi razlike: kako se je kdo spopadel z okužbo in kakšen je bil potek bolezni. Ker smo na »vroči liniji« s številnimi ljudmi, skupaj ugotavljamo, kaj prispeva k lažjemu poteku bolezni.

Nočemo širiti lažnih informacij in prodajati obljub brez pokritja. Zbranih izkušenj še vedno ni dovolj za sklepe z znanstveno veljavo. Eno pa zagotovo drži – več ko storimo za okrepitev svojega imunskega sistema, lažje bo opravil z virusi. Zato bo treba čim prej poskrbeti da naredimo zamujene »domače naloge«.

Upamo, da bo tudi ta številka prispevala koristne koščke v mozaiku vašega zdravja.

Preberite celotno novembrsko številko!

Prejšnji članekZačimbe, ki uravnavajo sladkor v krvi
Naslednji članek15 let delovanja za zdravje človeka in narave

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj