15 let delovanja za zdravje človeka in narave

596
A beautiful summer cake decorated with berries and flowers stands among the greenery.

17. november 2020 – Rojstni dnevi so vedno točka, na kateri je treba opraviti bilanco in se ozreti po prehojeni poti. Toda iskreno, v teh petnajstih letih ni bilo prav veliko časa za oziranje nazaj.

Ko pa smo ob okrogli obletnici to vendarle storili, smo presenetili celo sami sebe in se vprašali, kako je lahko nastalo več kot dvajset priročnikov, kako nam je uspelo izpeljati na tisoče predavanj, za to, da smo prispeli na vse lokacije dogodkov, pa za volanom preživeti celo leto in prevoziti več kot 500 tisoč kilometrov.

Skoraj 10 tisoč vas je, ki nas spremljate na Facebooku, 13 tisoč vas redno prejema naše tedenske novice, tiskane pa dosežejo najmanj 50 tisoč bralcev. Verjetno je tudi vam bolj toplo pri srcu, ko začutite, da v svojih razmišljanjih niste osamljeni, in veste, da nekje zunaj veliko ljudi hodi po podobni poti.

Včasih se nam zdi pravi čudež, da nam je vedno znova uspelo zbrati dovolj sredstev za 130 številk brezplačnih novic, in to v skupni nakladi, ki presega 2,5 milijona izvodov!

Morda je skrivnost v tem, da nikoli nismo dvomili o tem, da je to možno, vse moči pa smo vlagali v ukvarjanje z rešitvami, ne z ovirami.

Vpeti smo v številne koalicije in pobude, s katerimi želimo vplivati na smer razvoja slovenskih politik. Celostna samooskrba, nova stanovanjska zakonodaja, pravica do odločanja o svojem zdravju ter odgovornost do sebe, narave in zanamcev, vse to so še naprej naše prioritete. Tudi to zahteva ogromno ur, ki jih preživimo na (praviloma neplodnih) sestankih, med branjem nepregledne zakonodaje, pisanjem predlogov ministrstvom, predstavljanjem pobud uradnikom – v delovnem času, za katerega so plačani iz naših davkov, mi pa ne.

Ob naši 15-letnici vam do 15. decembra 2020 podarjamo 15 % popusta na vse naše knjige in priročnike!

Izkoristite ga z uporabo kode SRECNO15 v naši spletni knjigarni.

Kaj je zraslo iz vseh teh naporov? Se že kaj pozna?

Modrosti potrpljenja nas učijo drevesa. Pod hrastom je na tisoče semen, hrast pa bo vesel, če bo vrsto nadaljevalo eno samo.

Upamo, da je iz semen, ki jih trosimo, nastalo še kaj več. Da smo prispevali k temu, da se lažje odločate ter hitreje in varneje hodite po poteh iskanja naravnih rešitev.

Zdaj se nam zdi samoumevno marsikaj, kar je pred petnajstimi leti veljalo za nedosegljivo. Bi si pred desetimi leti kdo upal pomisliti, da bo MKGP promoviralo vrtičkarstvo in zaraščene površine ponujalo v brezplačen najem?

Da se bodo strokovni kmetijski svetovalci začeli resno izobraževati na področju biodinamike? Da bomo v Sloveniji dočakali biološko zobozdravstvo, biološko medicino, naturopatijo?

Naj tudi to, kar danes vidimo kot grožnje in ovire, postane zgolj nov izziv za naslednjo etapo rasti in razvoja.

Učimo se od virusov – sprememba je edino zagotovilo za preživetje. Pomembno je le, da se modro odločimo, v katero smer bomo vodili spremembe.

Bomo šli k sebi – ali pa nas bo strah odrinil še dlje od ljubezni in zaupanja v svoje poslanstvo? Odloča se vsak zase, hodimo pa lahko skupaj.

Hvala vsem, ki nam omogočate, da je ta pot lažja in dostopna veliko širšemu krogu ljudi, kot bi bila brez vaše pomoči.

Če bi bili časi drugačni, bi vas povabili, da skupaj in v živo nazdravimo prehojeni poti in novim obzorjem. Toda koronavirus je zaprl vrata dvoran, ne pa tudi vrat naših src, v katerih se še vedno lahko pretakata ljubezen in hvaležnost – gonilni sili stvarstva!


SPREMLJATE NAS lahko tudi na:

https://znanje.zazdravje.net

https://www.facebook.com/SkupajZaZdravje/

https://www.instagram.com/zazdravje/

Da ne boste zamudili aktualnih novic, delavnic, obvestil, popustov … vas vabimo, da se vsak petek posladkate z brezplačnimi tedenskimi e-novicami.

Prejšnji članekDrugi izpitni rok
Naslednji članekLokalna eterična olja proti prehladom
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj