Začimbe pri kisanju zelenjave

379
Homemade sauerkraut with cumin in a glass jar

Kadar je vrtna sezona bogata in je tudi jeseni na vrtu še mnogo zelenjave, za katero nam v kuhinji že skoraj zmanjkuje prostora, je dobra rešitev vsekakor kisanje oz. fermentiranje zelenjave. Pri tem pa je zelo pomembna tudi pravilna uporaba začimb.

Pri kisanju moramo biti zelo pozorni na količino začimb, saj so mnoge od njih tako močni naravni antibiotiki, da lahko preprečijo postopek fermentacije. Hkrati pa bomo z njihovo pravilno uporabo našim shrankom ne le izboljšali okus, temveč jih bomo naredili tudi bolj obstojne.

Kdaj in kako torej uporabiti začimbe pri kisanju in kaj še moramo vedeti o samem postopku kisanja, da se nam shranki ne bodo pokvarili? Vse to je Sanja Lončar razložila v oddaji Zeliščarnica na Radiu Maribor.

Prisluhnite!


Še več o kisanju in drugih oblikah priprave ozimnice izveste v priročniku Samooskrbna shramba – kako iz pridelanega dobiti največ.

Prejšnji članekMagnezij – najpomembnejši mineral menopavze
Naslednji članekZeleni paradižnik in kaleči krompir sta za v kompost!
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj