Bezgove jagode – protivirusna moč narave

1054
bezgove jagode

V času, ko zorijo bezgove jagode (v avgustu), je dobro vedeti, kako jih pravilno pripraviti, da bomo iz njih dobili največ. V bezgovih jagodah se namreč skrivajo moči, ki nas lahko zaščitijo pred gripami, covidom in mnogimi drugimi virozami.

Sanja Lončar je v oddaji Zeliščarnica na Radiu Maribor odgovarjala na vprašanja: Kako prepoznati, kateri bezeg je pravi? Kje ga nabirati? Katere jagode moramo odbrati, da bodo najbolj učinkovite in najmanj škodljive? In seveda, kako ga pravilno pripraviti!

Veliko receptov na spletu je žal precej nevarnih – še posebno tisti, ki priporočajo presno pripravo!

Bezgove jagode namreč vsebujejo strupene glikozide, ki jih moramo z ustrezno pripravo v čim večji meri odstraniti, ne da bi pri tem izgubili preveč koristnih učinkovin. Če ste morda doslej iz bezgovih jagod stiskali sok, delali sirup ali jih sušili za čaj, žal niste bili na pravi poti. Na to temo je namreč celo napisan doktorat, v katerem je ugotovljeno, da je najboljša metoda priprava terjaka. Kako se ga lotimo, izveste v Zeliščarnici.

Prisluhnite!


Več podrobnosti o pripravi in uporabi bezgovih jagod lahko preberete v knjigi Naravne rešitve za težave z virusi.

Preberite tudi:
Jagode črnega bezga za obrambo pred virusi
Sirup iz bezgovih jagod – odlična obramba pred (korona) virusi
Okrepimo imunski sistem otrok na naraven način

Prejšnji članekPogozdovanje Krasa
Naslednji članekKako prepoznati kakovostna prehranska dopolnila
Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj