Lokalna povezanost je pot do samooskrbe

Med 15. majem in 20. junijem se je po vsem svetu odvila vrsta dogodkov v živo in na spletu. Sodelovalo je preko 30 držav na 6 kontinentih. V Sloveniji smo na zemljevid dneva lokalizacije vpisali dogodek na tržnici v Stražišču, ki smo ga organizirali v sestavi Društvo Sončni grič, Društvo Ognjič, Društvo Sorško polje in Konzorcij za samooskrbo Slovenije.

Svetovni dan lokalizacije (20. junij 2021) je proslavljanje nastajajočega svetovnega gibanja za lokalizacijo, ki si prizadeva obnoviti pripadnost skupnosti in ljudem in okolju prijazne ekonomije, s poudarkom na lokalnih prehranskih verigah.

Ljudje po vsem svetu se prebujajo in čedalje bolj zatekajo k lokalni prehrani. K temu jih v okviru svetovnega dneva lokalizacije spodbujajo mnogi znani ljudje, med drugim večkrat nagrajena kanadska novinarka, pisateljica, filmska ustvarjalka in prodorna družbena aktivistka, znana po svojih političnih analizah in kritikah globalizacije podjetij in kapitalizma, Naomi Klein, angleški komik, igralec, radijski voditelj, pisatelj in aktivist Russell Edward Brand, madžarsko-kanadski zdravnik, avtor knjige Ko telo reče ne, Gabor Maté, znani ameriški jezikoslovec, javni intelektualec in politični aktivist Avram Noam Chomsky, ki je med drugim dejal, da prihaja čas, ko bo opolnomočenje lokalne ekonomije za proizvodnjo osnovnih potreb prebivalcev osnovnega pomena.

V okviru slovenskega dogodka je nastal simpatičen video prispevek: https://youtu.be/xfrkeoDiPAs.

Prejšnji članekUstanovljen nov sindikat zaposlenih v vzgoji in izobraževanju
Naslednji članekAli so cepiva za COVID-19 poskusna zdravila ali so zares registrirana?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj