Manipulacija in svoboda

  1683
  man on knees in the green field under blue skies

  Če se manipulacije zavedamo, se pred njo lažje ubranimo. Ampak …

  Strah je način, kako ukrotiti človekov potencial, kako ga zatolči v inovativnosti, v razumevanju bistva. Strah je tisti, ki nas blokira, da bi končno enkrat naredili konec brezobzirnemu in neskončnemu izkoriščanju. In strah je naš največji sovražnik.

  Stanje strahu pa je tudi najprimernejše, da vsak posameznik ali določen del družbe postane ranljiv in primeren za manipulacijo, ker teži k osnovnem občutku varnosti pod okriljem nekoga, ki izkazuje moč in čustva borbe in nakazuje možnosti rešitve. Sodobni človek deluje po sistemu “ovce” – pušča se manipulirati medijem ali elitam, ki ga uporabljajo za svoje načrte. Prestrašeni ljudje tako “padajo” v manipulacijsko zanko in iluzorni občutek varnosti!

  “Posameznika soočenje z zaroto tako grozljivih razsežnosti tako ohromi, da ne more verjeti, da zarota zares obstaja.”
  J. Edgar Hoover

  “Če se ljudem danes ne sanja, kaj se v resnici dogaja, je to zato, ker si ne morejo niti približno predstavljati razsežnosti globalnega ZLA, ki orkestrira praktično vse okrog njih. Psihopat je zato vedno tri konjske dolžine pred vami …”
  Dr. Boštjan M. Zupančič, nekdanji sodnik sodišča EU za človekove pravice

  Vendar pa …

  Svetloba, toplina in luč kličejo k prebujenju, k preboju svojega lastnega oklepa v času, ko sonce dovolj ogreje zemljo in drobno seme zbere v sebi vso svojo moč, da premaga svoj lastni oklep, prekipi samo iz sebe, se razpoči, vzbrsti za novo bilko, za novo rast …

  Seštej zdaj milijarde in milijarde semen po vsej polobli, ki doživlja takrat pomlad:
  Kolikšna energija je za to potrebna?! Kolikšna neverjetna energija se takrat sprosti?!
  Pa se vendar vse zgodi v spoštljivi tišini, nevsiljivo, komaj opazno … in vsako pomlad znova in znova …
  Narava zna!

  Predstavljaj si sedaj, da si to seme ti in da smo milijarde in milijarde semen človeštvo in da se s prebujanjem svetlobe in sonca prebujamo tudi mi, mi kot človeštvo. Si predstavljamo ta enormni naboj in nabor polja nezadržne energije, ki se odziva na klic luči?

  Povejmo tistim, ki bi v iluziji teme nemara prespali preporod in s tem možnost zavestnega kreiranja realnosti, da nas svetloba, toplina in luč kličejo k prebujenju, k preboju svojega lastnega oklepa inertnosti ali komoditete.

  Prejšnji članekCelosten pristop k zdravljenju kroničnih bolezni
  Naslednji članekStoletni česen: pripravljen danes, uporaben čez tri leta

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj