Celosten pristop k zdravljenju kroničnih bolezni

Nas uradna medicina lahko celostno obravnava, če ima zdravnik za nas na voljo manj kot 10 minut? Če so zdravniki ozko specializirani le za eno vrsto težav? Če zdravijo določeno bolezen pri vseh bolnikih enako, ne glede na različne vzroke, ki so pri posameznikih do nje pripeljali?

Odgovor je jasen: ne more. A to na srečo ne pomeni, da smo pri kroničnih boleznih obsojeni na dosmrtno jemanje uradno predpisanih “blažil”, ki nas ne morejo ozdraviti. Že če se obrnemo k tradicionalnim medicinam, kot sta npr. ajurveda in tradicionalna kitajska medicina, bomo našli veliko možnosti, da kronične bolezni odpravimo. Med sodobnejšimi celostnimi medicinskimi pristopi pa velja izpostaviti t. i. biološko medicino, ki jo je zasnoval švicarski zdravnik prof. dr. Thomas Rau in temelji na treh stebrih:

  • razstrupljanje oz. odpravljanje toksičnih obremenitev v telesu,
  • obnova črevesne mikrobiote in
  • celična obnova.

Več podrobnosti o teh treh temeljih je dr. Rau predstavil v intervjuju ob seminarju, ki ga je vodil v Ljubljani leta 2019. Vabljeni k ogledu:

Prof. dr. Thomas Rau je priznan mednarodni predavatelj in zdravnik, pionir sodobne biološke medicine, dolgoletni strokovni direktor največje evropske holistične klinike – Paracelsus Clinic v Švici in dekan švicarske akademije za Biološko medicino (Swiss Biological Medicine Academy).


Več o biološki medicini:
Dilema sodobne medicine: Služiti zdravju ali služiti z boleznijo?
Najprej poiščite vzroke, potem zdravite!
Kaj je z mano?

Prejšnji članekZakaj ajurveda v tem norem času?
Naslednji članekManipulacija in svoboda

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj