Ljudska koalicija glede Zakona o nalezljivih boleznih – več kot 2.500 podpisov

  Weight scale of justice, lawyer in background. lawyer law justice judge scales courtroom legal scale concept

  Sporočilo za javnost 

  5. julij 2022 – Predstavnice in predstavniki Ljudske koalicije, ki se je oblikovala zaradi netransparentne in pred javnostjo načrtno umaknjene obravnave in izglasovanja predloga Zakona o nalezljivih boleznih – D, bomo danes v proceduro Državnega zbora vložili veliko več kot 2.500 podpisov za začetek procedure referendumske pobude.

  Podpise bomo v Državni zbor predali ob 14.30 h, predstavnikom medijev bomo za morebitna vprašanja na voljo ob 14.15 h pred glavnim vhodom v Državni zbor.

  Naša skupna odločitev za zbiranje podpisov je logična posledica popolne ignorance aktualne koalicije, ki je to ignoranco nas – civilne družbe, manifestirala z glasovalnim strojem (aktualne koalicije). Prezrli so vsa opozorila neodvisne znanosti in stroke; pri sprejemanju sporne zakonodaje so se skrivali za t. i. civilno družbo, ki seveda ni, ne more in ne sme biti tista, ki jo določa aktualni režim. Pravna mreža za varstvo demokracije je zgolj in samo en del civilne družbe.

  Naša opozorila so bila javna in jasna, večkratna, venomer pa, tudi v tem mandatu, načrtno preslišana.

  Po dveh letih neustavnih in protizakonitih ukrepov še vedno za javnost ne obstaja relevatna analiza ali študija, ki bi izkazovala kakršno koli zdravstveno namembnost izvajanih »ukrepov«, še manj pa nujno odgovornost politike, ki je ves čas sprejemala politične odločitve, tudi s političnim kadrovanjem v zdravstvu.

  Osnove demokracije so jasne. Dialog s celotno zainteresirano javnostjo, neodvisnimi znanstvenicami in znanstveniki ter stroko je temelj demokratične razprave. Zato od aktualnega režima nemudoma zahtevamo jasne, transparente, redne zakonodajne postopke, ki vključujejo široko javno razpravo ter aktivnosti v prvi vrsti za ljudi in ne za prejemnike davkoplačevalskih sredstev in številnih v konfliktu interesov.

  Poudarjamo: zgoraj navedeno je osnova delovanja vsake demokratične družbe.

  In zgolj slednje zahtevamo (tudi) od aktualne oblasti, ki mora razumeti, da je svet po letu 2020 bistveno drugačen. Izvajanje politike, kot so si jo predstavljali pred 2020 (in na Kitajskem pred 2019) ni več možno.

  Sporočamo vam še enkrat, da ljudstvo politikantstva in zlorabe demokracije ne bo več dopuščalo. Konec je delitev na leve in desne, ali katere koli barve. Velja zgolj moč argumenta in nikoli več argument moči.

  Zbrani podpisi jasno dokazujejo, da je čas, da se nosilci oblasti zavedajo moči ljudstva in ljudstvo upoštevajo. Nenazadnje so odločevalci izbrani iz ljudstva in njihovo poslanstvo je delovanje v dobro ljudstva, kar pomeni tudi izključno varovanje interesov ljudstva.

  V imenu Ljudske koalicije:

  Društvo za človeka in njegove pravice
  Iniciativa staršev za zaščito otrok
  Združenje za naravni razvoj otrok
  Odgovoren za zdravje
  Sindikat zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ZVIZ Sonce Slovenije
  Gibanje Zdrava družba
  Maske dol
  Civilna iniciativa slovenskih pravnikov
  Za ljudstvo Slovenije

  Prejšnji članekKako pogasiti vnetja v ožilju?
  Naslednji članekČokoladni grižljaji s kavo – brez mleka in sladkorja

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj