Kako se zaščititi pred sevanji?

  November 2022 – V zadnjih mesecih smo lahko veliko poslušali o tem, kako smo v naši državi pripravljeni na morebitno jedrsko katastrofo, ki bi jo lahko povzročila vojna v Ukrajini. Novinarji so obiskovali zaklonišča in spraševali odgovorne, kako bo poskrbljeno za zaščito ljudi pred sevanjem, če do njega pride.

  Z videnim in slišanim v našem uredništvu nismo bili kaj prida zadovoljni, saj smo že leta 2012 izdali priročnik Naravne rešitve za radiacijo, v katerem smo to temo temeljito raziskali, zato vemo, da je mogoče narediti veliko več. Zato smo se odločili, da z vašo pomočjo, dragi bralci, posredujemo svoje znanje tistim, ki bodo ob morebitnem jedrskem dogodku v prvi »obrambni liniji« – gasilcem.

  Sredi oktobra smo vas pozvali k nakupu omenjene knjige in obljubili, da bomo na vsakih pet prodanih izvodov enega podarili lokalnim gasilskim društvom. Do konca akcije ste nam tako pomagali zbrati dvajset izvodov. V sodelovanju s predsednikom Gasilske zveze Slovenije, Francem Petkom, so priročniki že prišli v roke pravim osebam za posredovanje v takšnih primerih.

  Upamo, da takšnega posredovanja ne bodo potrebovali. Če pa bo to vseeno potrebno, bomo na tovrstne izzive odgovorili s skupnimi močmi in kot je le mogoče dobro.

  Zato iz srca hvala vsem, ki ste sodelovali s svojim nakupom in tako pripomogli ne le k svoji varnosti, temveč tudi k večji varnosti vseh nas.


  Preberite tudi:
  Česa nas je strah?
  Bo vojna?

  Prejšnji članekNaj prazniki ne obležijo v želodcu
  Naslednji članekZ eteričnimi olji do dišečega božiča

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj