Kako se zaščititi pred sevanji?

  282

  November 2022 – V zadnjih mesecih smo lahko veliko poslušali o tem, kako smo v naši državi pripravljeni na morebitno jedrsko katastrofo, ki bi jo lahko povzročila vojna v Ukrajini. Novinarji so obiskovali zaklonišča in spraševali odgovorne, kako bo poskrbljeno za zaščito ljudi pred sevanjem, če do njega pride.

  Z videnim in slišanim v našem uredništvu nismo bili kaj prida zadovoljni, saj smo že leta 2012 izdali priročnik Naravne rešitve za radiacijo, v katerem smo to temo temeljito raziskali, zato vemo, da je mogoče narediti veliko več. Zato smo se odločili, da z vašo pomočjo, dragi bralci, posredujemo svoje znanje tistim, ki bodo ob morebitnem jedrskem dogodku v prvi »obrambni liniji« – gasilcem.

  Sredi oktobra smo vas pozvali k nakupu omenjene knjige in obljubili, da bomo na vsakih pet prodanih izvodov enega podarili lokalnim gasilskim društvom. Do konca akcije ste nam tako pomagali zbrati dvajset izvodov. V sodelovanju s predsednikom Gasilske zveze Slovenije, Francem Petkom, so priročniki že prišli v roke pravim osebam za posredovanje v takšnih primerih.

  Upamo, da takšnega posredovanja ne bodo potrebovali. Če pa bo to vseeno potrebno, bomo na tovrstne izzive odgovorili s skupnimi močmi in kot je le mogoče dobro.

  Zato iz srca hvala vsem, ki ste sodelovali s svojim nakupom in tako pripomogli ne le k svoji varnosti, temveč tudi k večji varnosti vseh nas.


  Preberite tudi:
  Česa nas je strah?
  Bo vojna?

  Prejšnji članekNaj prazniki ne obležijo v želodcu
  Naslednji članekZ eteričnimi olji do dišečega božiča
  Avtor Uredništvo navajamo povsod, kjer so članki sestavljeni iz več virov ali kjer avtor besedila ni znan oz. ni želel biti izpostavljen.

  PUSTITE KOMENTAR

  Prosim vnesite svoj komentar!
  Prosimo, vnesite svoje ime tukaj